The news is by your side.

MISTERE ALE OCEANULUI PLANETAR: Vortexuri inexplicabile, zidul lung de 500 de kilometri și sunete bizare

În apropiere de Surinam, în apele oceanului a fost descoperit un vortex, care are un diametru de 400 de kilometri. Nu se cunoaște originea acestor uriașe vârtejuri, care respectă sensul acelor de ceas. Viteza de rotație este de un metru pe secundă, suficient pentru a provoca valuri care pot depăși un metru.

Aceste vortexuri nu dispar nici în sezonul cald, când debitul apelor este redus, iar curenții oceanici au intensitate mică. Specialiștii susțin că, nu ar fi vorba despre diferența de temperatură între coloanele de ape care ar putea produce acest fenomen. Nici diferența de salinitate nu ar putea produce un fenomen de o asemenea amploare.

Un astfel de vortex poate funcționa luni de zile sau ani. Sunt voci care susțin că, există posibilitatea ca sursa acestor vortexuri să fie câmpul magnetic al pământului.

S-a avansat ipoteza că, aceste vortexuri ar fi una din cauzele inversării polilor magnetici. De curând, în oceanul Atlantic a fost descoperită o gaură neagră. Așa au numit-o specialiștii. Este vorba despre o groapă care are peste 5000 de metri adâncime și un diametru de 4 kilometri.

S-au făcut presupuneri că acestea ar fi cauza producerii acestor turbioane, fără a se putea face o demonstrație științifică. O altă descoperire misterioasă a fost făcută în apele dintre Australia și Antarctica. Este vorba despre o structură, un fel de zid, înalt de trei kilometri și lung de 500 de kilometri. Zona în care a fost descoperit zidul este plină de iceberguri, iar vânturile sunt foarte puternice.

În acea zonă, nu există structuri vulcanice, care ar fi putut fi cauza producerii acestui zid. Mai mult, zidul este perfect drept, fapt care i-a determinat pe speologi să concluzioneze că originile zidului nu sunt naturale.

Ceea ce este și mai curios, specialiștii au înregistrat în acea zonă un sunet cu o frecvență de 7 Hz. Au fost avansate ipoteze care ar cauza acest sunet.

Southern Ocean

Cutremure, vulcani, căderi de meteoriți, teste militare. Nicio variantă nu a stat în picioare, pentru că acest sunet este permanent, ori un fenomen care produce un astfel de sunet, se sfârșește după un timp. Conform măsurătorilor, sunetul are o singură frecvență, 7 Hz și este continuu.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și