Acum trei ani, o echipă de arheologi egipteni a scos la lumină rămăşiţele unei fiinţe cu corp de pisică şi craniu de om. Scheletul, perfect prezervat, a fost găsit la intrarea unei camere ascunse, care fusese recent descoperită în partea superioară a Piramidei lui Keops. Acesta ar fi fost ulterior expus în Muzeul naţional de istorie din Cairo. Nici acum nu s-au dumirit specialiștii despre ce este vorba cu adevărat.

Această ştire a fost dată publicităţii la scurt timp după eveniment, de către publicaţia The National Reporter. Iată ce relatau reporterii americani pe 19 decembrie 2009:
«Oameni de ştiinţă din lumea întreagă au ajuns în Egipt, pentru a studia ciudatul schelet, multora dintre ei nevenindu-le să creadă că e real.Cunoaştem faptul că egiptenii antici erau, printre altele, şi taxidermişti desăvârşiţi. Ceea ce vedem acum este cel mai probabil una din creaţiile lor, menită să sperie eventualii hoţi”, ne spune dr. Jason Hendley, de la Universitatea Oxford.

Unii dintre cercetătorii care s-au aflat la faţa locului împărtăşesc opinia dr. Hendley, în timp ce alţii sunt mai puţin sceptici:Ceea ce mă nedumereşte este faptul că coloana vertebrală a acestei creaturi este ataşată de craniu în mod natural, explică dr. Winston Gorjone. Dacă ceea ce vedem acum ar fi creaţia unui taxidermist antic, metoda de ataşare a craniului la coloană ar fi vizibilă. Ar exista sârme care să le ţină împreună. În cazul de faţă, ele nu există. Vedem clar că oasele se îmbină în mod natural, ceea arată că acest schelet ar putea fi, într-adevăr, rămăşiţele unei specii de animale de mult dispărute. Să nu uităm că tradiţiile vechilor egipteni abundă în fiinţe jumătate om, jumătate animal, mai spune dr. Gorjone. Întrebarea la care suntem provocaţi să răspundem acum este dacă acestea chiar au fost rodul imaginaţiei sau au existat în realitate”.

Reporterul: Ce ne puteţi spune despre misterioasa sferă plutitoare găsită în camera secretă?
Dr. Gorjone: Nu am voie să discut public despre ea. În momentul de faţă, sfera aurie este considerată secret de stat de către guvernul egiptean şi ni s-a interzis să discutăm despre ea.

Reporterul: După părerea dumneavoastră, în cât timp ar putea fi aflat secretul bilei plutitoare, şi dacă s-ar reuşi acest lucru, această informaţie ar fi adusă la cunoştinţa publicului?

Loading...

Dr. Gorjone: În momentul de faţă, sfera se află încă în Marea Piramidă. Din ceea ce mi s-a spus, nu poate fi mişcată. Tehnicienii au încercat s-o disloce din poziţia actuală folosind pistoane hidraulice, dar câmpul de forţă generat de sferă este prea puternic. Ce este ea şi cum a reuşit să rămână suspendată timp de mii de ani este încă un mister.

Poziţia încăperii secrete, descoperită în Piramida lui Keops

În 1993, o sondă robot a fost direcţionată printr-o gură de aerisire. După ce a parcurs un traseu întortocheat, cu multe cotituri, aceasta s-a oprit în faţa unei uşi de marmură. Ce se afla dincolo de această uşă a rămas un mister până luna trecută, când oamenii de ştiinţă au primit aprobarea să continue explorarea prin forarea unei găuri de mică dimensiune, atât cât să intre prin ea fibra optică a sondei.

Zis şi făcut. Sonda şi-a continuat drumul, luând-o în sus câţiva metri, până când a intrat într-o cameră deschisă, lungă de cca 3 metri şi înaltă de 1 metru şi jumătate. Ceea ce au revelat imaginile a fost de-a dreptul şocant. În mijlocul încăperii şi în faţa celei de-a doua uşi stătea scheletul unui animal. Dar nu al vreunui animal cunoscut. Părea să fie o pisică de dimensiuni mari cu un cap uman, având craniul alungit. Acesta părea că stă de pază în faţa intrării în ce-a de-a doua cameră. Când imaginea animalului a apărut pe video-monitor, câţiva dintre specialiştii prezenţi au spus că aceasta trebuie să fie dovada concretă a uneia dintre cele mai adorate făpturi mitice ale vechilor egipteni – fiinţa jumătate om, jumătate pisică. Oare asta să fie dovada concretă că aşa ceva a existat?

monstru

Scheletul a fost atent examinat timp de aproape 3 ore de către echipa de cercetare, imaginile fiind transmise în direct în lumea întreagă, la mai multe universităţi de prestigiu. Ce este acest animal a rămas în continuare un mister, dar un lucru a fost atunci stabilit unanim: este vorba de un schelet real, nu de o sculptură şi nici de creaţia vreunui taxidermist antic.

Apoi sonda şi-a continuat explorarea, făcându-şi drum prin a doua deschidere, în camera principală. Luminiţa emisă de fibra optică a scanat timp de mai multe încăperea întunecată, ce părea a fi goală. Dar încăperea era mult prea mare pentru micul fascicul de lumină, aşa că s-a decis trimiterea unui al doilea fascicul, mai eficient, pentru a mări zona de vizibilitate a camerei video. Odată făcut şi acest pas, s-a putut determina că încăperea era mult mai spaţioasă decât prima. Atunci când sonda video s-a îndreptat direct spre mijlocul camerei, o imagine şi mai şocantă li s-a arătat oamenilor de ştiinţă: chiar în mijlocul încăperii de piatră se afla o sferă aurie, cu un diametru de cca 30 de centimetri, plutind în aer cam la 40 de centimetri de sol.

monstru_2_01

Membrii echipei de cercetare erau uluiţi de ceea ce vedeau. Sfera pur şi simplu plana în spaţiul din mijlocul camerei. Nu existau fire care s-o ţină în sus şi nu era o iluzie optică. După primele estimări, sfera plutitoare era poziţionată pe aceeaşi linie cu vârful piramidei.
Când vestea despre misterioasa sferă plutitoare a ajuns la Departamentul de istorie antică egiptean, echipei de explorare i s-a ordonat să înceteze orice activitate şi să-şi retragă sonda imediat. Caseta video a fost confiscată, iar membrilor echipei li s-a cerut să părăsească piramida. A doua zi, guvernul egiptean a emis un ordin de confidenţialitate, care interzicea orice divulgare de informaţii privind scheletul pisică/om şi mai ales sfera plutitoare. Acestea urmau să rămână un secret de stat, până când avea să fie stabilit cu exactitate ce erau acestea”.

Sursa: Evenimentul Zilei

loading...