MISIUNEA APOSTOLICĂ A SFINTEI MARIA DE PE MUNTELE ATHOS

Ziua de 15 august reprezintă Adormirea Maicii Domnului. În Evanghelii nu se vorbește despre moartea Sfintei Maria. În scrierile Sfântului Ioan Damaschin se spune că Maica Domnului a fost înștiințată de un înger că va pleca în lumea celor drepți.

Apostolii aflați în diferite zone ale lumii au fost aduși pe nori la înmormântare. Apostolul Toma a sosit trei zile mai târziu și a rugat să fie deschis mormântul pentru a săruta mâna Maicii Domnului. Se spune că, mormântul era gol și că Maica Domnului a fost înviată și luată de fiul său, Christos, în Împărăția Cerului.

Se spune că după ce și-a săvârșit misiunea apostolică, aceea de a duce credința pe Muntele Athos, Maica Domnului a dorit să se mute la fiul său.

Se mai spune că Maica Domnului a transformat fuioarele într-un năvod și că dă de trei ori cu năvoadele prin iad. Sufletele păcătoșilor se pot prinde de năvod ca să se mântuie.

În ceea ce privește aparițiile Sfintei Fecioare, acestea au fost multe, numai că, Biserica a recunoscut o mică parte dintre acestea.
Prima apariție care este consemnată în texte datează din anul 1664, în Franța. Unui tânăr păstor i-a apărut într-o grotă, Sfânta Fecioară. Apariția s-a repetat timp de 54 de ani.

Ultima apariție recunoscută de Biserică a fost în Rwanda, în anul 1986. Atunci, Fecioara a transmis un mesaj dramatic despre un război care urma să vină peste această țară. În anul 1994, un război fratricid va devasta Rwanda.

Loading...

În ceea ce priveşte locul unde a fost îngropată Sfânta Maria, două orașe pretind acest lucru, Ierusalim și Efes. Argumentul care pledează în favoarea Ierusalimului este o bazilică creștină pe valea pârâului Cedron, de unde se spune că morții vor învia la venirea lui Christos și unde va avea loc Înfricoșătoarea Judecată.

Alți teologi susțin că mormântul s-ar afla în Efes, pentru că în momentul dinaintea crucificării, Iisus i-a încredințat-o pe Sfânta Maria , Apostolului Ioan.

Au fost descoperite două locuințe în zona Bulbul Dagi, Dealul Privighetorii, care se presupune că au aparținut celor doi.
Fecioara Maria i-a lăsat ca amintire Apostolului Toma, Sfântul Brâu, care era țesut din păr de cămilă. Brâul a fost adus la Constantinopol și păstrat într-o raclă de aur.

Fecioara-Maria

În urma unei vindecări miraculoase, împărăteasa Zoe, soția lui Leon al VI-lea, a brodat brâul cu fir de aur. O parte din Brâu se află la Muntele Athos și o alta la mănăstirea Panaghia, Grecia.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și