MIȘCĂRILE DIN UNIVERS ȘI CUTREMURELE TERESTRE

MIȘCĂRILE DIN UNIVERS ȘI CUTREMURELE TERESTRE

Nici nu s-au calmat lucrurile după alegerile din SUA și o altă informație a stârnit panică printre americani. Un reputat seismolog american a făcut o declarație în media americană cu privire la falia San Andreas. El susține că în urma măsurătorilor pe care le-a făcut, zona este încărcată și gata să producă un imens seism.

Thomas Jordan este directorul Institutului de Seismologie din California de Sud și a făcut această declarație acum câteva zile.
Un cutremur puternic a avut loc în California, în anul 1857 și a avut o durată de trei minute. Unda de șoc a afectat o suprafață de 300 de kilometri, iar pământul a fost lichefiat, înghiţind case, arbori și oameni.

Specialiștii au făcut simulări ale unui cutremur cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter și au concluzionat că cele mai afectate zone sunt Los Angeles și valea San Fernando, o zonă foarte populată. Se estimează că pot fi peste 2000 de morți, 50000 de răniți și pagube materiale de peste 200 miliarde de dolari.

Din ce în ce mai mulți specialiști încep să facă legătura cu apropierea panteei X și producerea unor cutremure puternice care au avut loc în anul 2016.

O planetă care are o greutate de zece ori mai mare ca cea a Pământului va genera o suprapunere a câmpurilor gravitaționale. Nibiru sau planeta vagabond a fost cauza multor catastrofe naturale care au avut loc pe Pământ. Ea este planeta cu cea mai mare orbită și din această cauză fenomenele care se produc pot fi catastrofale.

Începând cu anul 2011, planeta noastră a fost lovită de cutremure puternice. În data de 11 martie 2011, în Japonia s-a produs un cutremur de 8,9 grade care a produs moartea a 6000 de oameni. A urmat cutremurul din Filipine din anul 2013, cu o magnitudine de 7,2. În anul 2015, Nepalul a fost scena unui cutremur de 7,8, urmat de 270 de replici.

În aprilie 2016, în Ecuador, s-a produs un cutremur de 7,8.. În 24 noiembrie 2016, Nicaragua și El Salvador au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter.

Tot în 2016, Italia a fost zguduită în perioada august-octombrie de mai multe cutremure care au avut o magnitudine de peste șase.
În regiunea faliei San Andreas au fost înregistrate în ultimele luni peste 200 de cutremure cu magnitudine până în cinci grade.

Geologii au afirmat că aceste cutremure dislocă placa tectonică, creând posibilitatea producerii unui cutremur de proporții.

sanandreas

Este cunoscut faptul că o imensă crăpătură a apărut de-a lungul faliei, care măsoară 1300 de kilometri.
Întrebarea care se pune după aceste informații este dacă există o legătură între producerea cutremurelor și mișcările spectaculoase care au loc în Univers?

CATEGORIES
Share This
>