Mireasa din Radovani, fantoma care nu își găsește alinarea

Fiecare zonă are misterele și legendele sale. Așa se întâmplă și întâmplă și în comuna Radovani, unde de mai bine de 50 de ani o legendă le dă fiori oamenilor. Este vorba despre fantoma unei femei, care bântuie în fiecare noapte pădurea de la marginea satului.

Bătrânii povestesc că în urmă cu 50 de ani, o tânără, din Moldova, pe nume Ileana venise în satul lor în căutarea unei vieți mai bune. Un sătean mai gospodar a primit-o în gazdă și chiar i-a oferit de muncă. Era de o frumusețe rară și a frânt inimile multor tineri, dar se lăsa cu greu cucerită. Tânăra, pe nume Ileana, se integrase foarte bine în comunitatea locală și preț de câteva luni lucrurile mergeau cum trebuie.

Brusc s-a petrecut un eveniment straniu. Bărbatul pentru care lucra a început să-i facă ochi dulci și de nenumărate ori a încercat să-i cucerească inima. Ileana l-a refuzat de nenumărate ori în speranța ca în cele din urmă va scăpa de hărțuirea la care era supusă. Lucrurile nu s-au petrecut așa cum femeia și-ar fi dorit și în cele din urmă a fost violată de cel pentru care muncea. Se mai spune că a rămas și însărcinată și pentru că nu a vrut să dea naștere unui copil nedorit s-a gândit să-și pună capăt zilelor.

Într-o dimineață a fost găsită spânzurată la marginea pădurii de lângă Radovani. Toată lumea a fost în doliu pentru că o tânără atât de frumoasă și harnică a decis să termine viața în acest mod. S-a presupus că nu a mai suportat rușinea la care fusese supusă și conștiința i-a dictat să părăsească această lume într-un mod rușinos.

De atunci și până în prezent, fantoma tinerei Ileana bântuie în fiecare noapte pădurea. Numeroși localnici, dar și șoferi, care tranzitează zona, au relatat că au văzut de nenumărate ori o fantomă care se plimbă în voie prin pădure. Mireasa din Radovani, așa cum au numit-o localnicii, apare în unele momente ale nopții de parcă și acum, după mai bine de 50 de ani, nu și-a găsit alinarea și liniștea sufletească., încercând să se răzbune pe fiecare persoană care are ghinionul să-i iasă în cale.

Loading...

fantoma radovani

Legendă sau nu, Mireasa din Radovani a fot zărită de nenumărate ori, fapt pentru care cei mai mulți evită să treacă prin zona pădurii la orele nopții.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și