Take a fresh look at your lifestyle.

MIRAJELE, IMAGINI SUBITELE ALE ALTEI LUMI

Mirajele sunt imagini subtile, la marginea realității. Vechii egipteni susțineau că aparțin unei lumi pierdute. În Evul Mediu se credea că sunt creația diavolului. Cei care erau martori la astfel de apariții erau considerați eretici și condamnați la o moarte cumplită pe rug.

În zilele noastre, specialiști susțin că mirajul nu este decât un fenomen optic datorat reflexiei, refracției și dispersiei luminii. Astfel de fenomene apar în zonele deșertice, a ghețarilor și a apelor.

Mirajele au fost numite Fata Morgana după un personaj din folclorul britanic. Legenda spune că Morgan era sora vitregă a regelui Arthur, era vrăjitoare și trăia în fabulosul tărâm al Avalonului. Morgan a fost inițiată în arta farmecelor de vestitul vrăjitor Merlin care avea puterea de a schimba înfățișarea unei persoane și de a năuci mințile celor care doreau să încalce granițele tărâmului. Palatul în care trăia Merlin era undeva în cer.

Fantasmele care bântuie China

În anul 2011, pe faleza orașului Hikou s-a strâns o mulțime de oameni. În zare, în golful Mării de Sud, între cer și pământ a apărut un imens oraș. Priveliștea i-a înfricoșat pe oameni. Vreme de un ceas, oamenii au putut observa misterioasa apariție. Mulți vorbeau despre lumi paralele.

Oamenii de știință au explicat fenomenul ca fiind o iluzie optică, cauzat de temperaturile foarte ridicate. O lună mai târziu, locuitorii altei regiuni din China au fost martori la apariția deasupra unui râu a unui oraș fantomă. Se puteau observa clădiri înalte, copaci, dealuri. Trecătorii au privit năuciți fenomenul. Era o scenă despre care au spus că era apocaliptică.

În anul 2010, ofițerii de coastă din portul Sanya raportau un fenomen inedit. Valurile au început să se ridice și deasupra lor au apărut clădiri înalte. Sute de oameni au privit buimăciți zgârie nori ieșiți din apă. Fenomenul a durat în jur de 12 minute, timp în care au fost realizate fotografii și filme.

Loading...

Fenomenul Fata Morgana

Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene numite Fata Morgana poate fi observat în insula Creta, la începutul verii. Pe suprafața Mării Egeii apare un castel misterios. Lângă castel se pot vedea siluetele unor războinici. Mai mult, se pot auzi strigăte de durere și zgomote ale întretăierii săbiilor. Fenomenul se repetă an de an și nu a putut fi explicat.

Valea Morții, locul spiritelor

Valea Morții este situată în nordul Rusiei. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, în acea zonă au murit sute de mii de soldați ruși, germani și spanioli. În zonă există multe mlaștini din care ies la suprafață trupurile neînsuflețite ale soldaților.

Localnicii au declarat că pe suprafața mlaștinilor au observat apariția unor războinici, iar în tihna nopții se pot auzi strigăte de durere. Păsările și animalele evit zona mlaștinilor. Localnicii vorbesc despre morții vii care ies din mlaștini. Lumea morților se întretaie cu cea a celor vii, declară localnicii.

oras plutitor

Misterioasele lumini din Min Min

Deasupra unei regiuni deșertice din Australia, de câteva sute de ani se pot observa niște discuri luminoase, mai ales iarna, când vântul suflă slab. Discurile luminoase se joacă pe cer și au o traiectorie amețitoare.

Oamenii de știință susțin că luminile sunt un miraj provocat de sursele de lumină. Este o explicație care nu mulțumește, în condițiile în care aceste fenomene au fost observate și cu sute de ani înainte, atunci când nu fusese inventat becul.

loading...

Comentariile sunt închise.