Miracolul iertării. Povești ale oamenilor celebri care și-au iertat dușmanii

Miracolul iertării. Povești ale oamenilor celebri care și-au iertat dușmanii

Miracolul iertării este forța care se regăsește în noi. Atunci când oamenii celebri îi iartă pe cei care i-au rănit profund, ei îi pot inspira mulți dintre semeni să adopte miracolul iertării în propria lor viață.

Iertarea nu vine ușor! Unii spun că puterea de a ierta este un adevărat miracol, pentru că numai Dumnezeu îi poate ajuta pe oameni să depășească amărăciunea și furia distructivă. Iată câteva povestiri moderne despre miracolul iertării care au făcut înconjurul lumii:

Femeia vătămată de bombe îi iartă pe pilotul care a coordonat atacul

Kim Phuc a fost grav rănită în 1972 de bombele cu napalm aruncate de avioane militare americane în timpul războiului din Vietnam. Un jurnalist a făcut o fotografie a lui Phuc în timpul atacului, care a contrariat opinia publică la nivel mondial cu privire la modul în care războiul a ucis zeci de mii de copii sau i-a rănit.

Miracolul iertării

Phuc a suferit 17 operații după atacul sângeros care a luat viața unor membri ai familiei sale și în cele din urmă viața i-a fost salvată. Cu toate acestea, Phuc spune că l-a auzit pe Dumnezeu chemând-o să-i ierte pe cei care au rănit-o. În 1996, în timpul ceremoniilor Zilei Veteranilor la Memorialul Veteranilor din Vietnam din Washington, DC, Phuc s-a întâlnit cu pilotul care a coordonat atacul bombelor cu napalm. Datorită puterii lui Dumnezeu care lucrează prin ea, spune Phuc, a reușit să-l ierte pe pilot.

Liderul întemnițat timp de 27 de ani îi iartă pe dușmanii săi

Fostul lider sud-african Nelson Mandela a fost trimis în închisoare în 1963 sub acuzația de a încerca să saboteze guvernul națiunii sale, care susținea o politică numită apartheid. Această politică trata diferit rasele umane (Mandela pledează pentru o societate democratică în care toți oamenii ar fi tratați în mod egal).

Nelson Mandela

Mandela și-a petrecut 27 de ani în închisoare, dar după ce a fost eliberat în 1990, i-a iertat pe cei care l-au închis. Mandela a devenit mai târziu președintele Africii de Sud și a ținut discursuri pe plan internațional, în care i-a îndemnat pe oameni să se ierte între ei, deoarece iertarea este planul lui Dumnezeu și prin urmare, este întotdeauna ceea ce trebuie făcut.

Papa Ioan Paul al II-lea l-a iertat pe cel care a încercat să-l omoare

Când Papa Ioan Paul al II-lea călătorea într-o mașină deschisă în 1981, Mehmet Ali Agca l-a împușcat de patru ori într-o încercare de asasinat, rănindu-l grav pe papă.

Papa Ioan Paul al II-lea aproape că a murit . El a suferit o intervenție chirurgicală de urgență la un spital în urma căreia și-a revenit. Doi ani mai târziu, papa l-a vizitat pe Agca în celula închisorii pentru al informa pe asasinul său că l-a iertat.

Papa Ioan Paul al II-lea

Liderul catolic i-a strâns mâinile lui Agca – aceleași mâini care în urmă cu puțin timp au apăsat pe trăgaciul pistolului. După ce a ieșit din celula închisorii din Agca, Papa a spus că el a vorbit cu omul care a încercat să-l omoare „ca un frate pe care l-am iertat”.

Ce este miracolul iertării?

Miracolul iertării începe întotdeauna cu cineva care dorește să renunțe la durerea trecutului și astfel îi iartă pe toți cei care l-au rănit. Dacă această putere nu vine de la sine, atunci ea se poate dobândi prin rugăciuni și prin apropierea de Dumnezeu.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)