Minunea Icoanei Maicii Domnului care plange, de la Letca Noua, Giurgiu

Minunea Icoanei Maicii Domnului care plange, de la Letca Noua, Giurgiu

Icoana Maicii Domnului de la LETCA NOUĂ este făcătoare de minuni, tămăduieşte bolile, aduce linişte sufletească celor care cred în puterea ei. Pe o uliţă plină de praf şi case din chirpici, unde copiii stau la cerşit se află Biserica din Letca Nouă.

Giurgiuvenii şi nu numai, ştiu că în acest lăcaş sfânt se află icoana care plânge cu lacrimi de mir. Aici vin femei văduve şi părinţi cu copii bolnavi. Se roagă la icoană, se închină, spun rugăciuni şi aprind lumânări. Poveştile despre icoană sunt multe, dar una ştiută şi povestită este cea mai impresionantă. În urma unui vis, un tânăr din satul giurgiuvean Letca Noua a găsit o icoană veche de 200 de ani.

Până nu demult era un tânăr oarecare, însă acum este considerat omul lui Dumnezeu. Băiatul a avut un vis. Se făcea că un bătrân în straie albe îl îndruma către Icoana Sfântă spunându-i că aceasta nu va fi găsită decât de cel cu sufletul curat şi cu credinţă cea mai mare în Dumnezeu. Dimineaţa tânărul nu ştia ce să creadă: fusese vis sau realitate.

Dar visul din spusele celor care sunt acolo zi de zi s-a dovedit a fi realitate. Micuţa biserică de piatră din Letca Nouă a fost construită în 1867 de mitropolitul Nifon, care avea pământuri în această zonă. De când icoana plânge, aici se ţine în fiecare zi, la ora 18:00, acatistul Mântuitorului, iar la miezul nopţii paraclisul Maicii Domnului.

În fiecare vineri are loc o slujbă importantă, Sfântul Maslu, care înseamnă dezlegarea trupului şi a sufletului de tot ce e rău. Se spune că în timpul zilei se face rugăciunea de argint, spre seară e cea de aur, iar la miezul nopţii are loc rugăciunea de diamant. Preotul spune că fiecare se vindecă după cât de puternică este credinţa sa în Dumnezeu.

Maica-Domnului

Loading...

 

Orice icoană sfinţită este făcătoare de minuni, dar Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă după cum spun enoriaşii a făcut multe minuni despre care am putea povesti ore întregi, însă dacă vreţi să vă convingeţi şi aveţi puţin timp îndreptaţi-vă sufletul şi drumul către Dumnezeu, fie şi doar pentru o clipă. Aşa am făcut şi noi şi vă mărturisim că sufletul ne-a fost şi ne este altul… Cu prima ocazie când timpul ne va permite vom merge iar acolo.

stirigiurgiu

loading...

Related posts