Take a fresh look at your lifestyle.

Minciuna! Oameni celebri și minciunile din viața lor

Minciuna face parte din structura noastră umană. Unele personalități au accedat, în cariera lor recurgând la minciuni. Mai devreme sau mai târziu, adevărul a ieșit la suprafață. Minciuna i-a urcat, i-a menținut sau i-a doborât. Vă prezentăm câteva cazuri celebre care au rămas în istorie.

Lance Armstrong

Zeci de titluri pe care le-a obținut în 14 ani de carieră, numai prin minciună. Cum a ajuns la acest statut?
Staff-ul său era informat atunci când urmau să aibă loc teste antidoping. Ca să fie mascate efectele substanțelor dopante, Armstrong primea o soluție salină pentru a masca efectele dopajului.

Bill Clinton

Fostul președinte a mințit în fața justiției cu privire la relația pe care a avut-o cu o stagiară de la Casa Albă. Pus în fața faptelor, Clinton a recunoscut că a mințit și a încercat să se justifice motivând că trebuie făcută o diferență între viața privată și cea publică.
Suntem de acord cu această afirmație, numai că tumultoasa viață privată nu trebuie desfășurată în istoricul Birou Oval de la Casa Albă.

Juan Carlos

În plină criză economică, fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, participă la o vânătoare de elefanţi în Botswana. A fost un safari ilegal.

Francois Mitterand

A avut o viață privată tumultuoasă. În aparență, era un soț și un tată desăvârșit. Realitatea era cu totul alta. Zeci de ani a dus o viață dublă, în care amanta și Mazarine, fiica celor doi, au fost ținute departe de ochii presei, cu toate că Mazarine fusese recunoscută ca fiică legitimă.

Loading...

Tot anturajul lui Mitterand cunoștea viața sa duplicitară, însă omerta a funcționat perfect. În ochii francezilor, Mitterand era președintele perfect, venerat de francezi. Un om cu principii morale.

Benjamin Franklin

Franklin spunea, jumătate de adevăr este o minciună perfectă. Această afirmație a aplicat-o cu succes și în cariera sa politică. În anul 1782, a creat un ziar care publica numai știri false.

A dispus publicarea unor articole referitoare la descoperirea unor scalpuri de adolescenți americani, numai pentru a instiga populația împotriva băștinașilor. Manipularea a avut un efect colosal.

Papa Alexandru al VI-lea

Era divinizat de credincioși. Devenise unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii. A avut 9 copii cu diverse femei, pe care i-a propulsat în funcții importante.

Marco Polo, între impostură și adevăr

Despre Marco Polo s-a spus că în secolul al XIII-lea a efectuat o călătorie de 24000 km pe Drumul Mătăsii. Frances Wood, istoric, vorbește în lucrarea sa Did Marco Polo Go to China despre multe neclarități cu privire la această călătorie și conchide că Marco Polo a călătorit până în Bazinul Mării Negre, de unde a luat informații de la altcineva despre China și Mongolia.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și