Take a fresh look at your lifestyle.

Mimizuka, mormantul urechilor

Perioada Sengoku a Japoniei a fost plină de revolte sociale, intrigi politice şi permanente conflicte militare. Se ştie din istoria Japoniei, ca războinicii obişnuiau să ia trofee umane, precum capul inamicilor ucişi pe câmpul de luptă. Câteodată aceştia erau răsplătiţi în funcţie de numărul de capete tăiate. În anul 1585, Toyotomi Hideyoshi a devenit conducătorul Japoniei. El este cunoscut în istorie ca cel de-al doilea “mare unificator”. Din 1592 până în 1598, noua ţară unificată, Japonia, a purtat un război cu Coreea.

Ţinta lor era să cucerească Coreea, Jurchens, China Dinastiei Ming şi India. În acest timp, colectarea de trofee de război era încurajată. Din cauza numărului mare de civili şi soldaţi coreeni ucişi în conflict, precum şi din pricina condiţiilor în care erau transportate trupele pe nave, din lipsa spaţiului, era mai uşor să se aducă înapoi urechi sau nasuri în loc de cap.

Bucăţile faciale ale soldaţilor şi civililor coreeni din timpul războiului erau aduse înapoi în Japonia în butoaie de saramura. Nu se ştie cu exactitate câţi oameni au fost ucişi, dar numărul estimat este de un milion. Numărul mare de nasuri şi urechi ale coreenilor aduşi în acea perioadă în Japonia este încă vizibil.

mimizuka

Toyotomi Hideyoshi a construit structuri masive ce conţineau aceste bucăţi faciale. Cel mai mare monument este cunoscut sub numele de Mimizuka şi conţine părţi din corpul a cel puţin 38,000 de coreeni. Clădirea se afla la vest de Altarul Toyokuni, din Kyoto. Mimizuka a fost inaugurată la 28 septembrie 1597. Motivul pentru care acest altar a fost construit a rămas necunoscut. Este neobişnuit ca un inamic învins să fie înmormântat într-un altar budist.

Mimizuka nu este unică. Alte nasuri şi urechi din aceeaşi perioadă se găsesc şi în alte zone ale Japoniei, precum mormintele de nasuri din Okayama. O dată cu răspândirea internetului, civilii japonezi au aflat despre Mimizuka, deoarece aceasta le era necunoscută. Altarele nu sunt menţionate în cărţile studiate în şcolile japoneze. Majoritatea coreenilor ştiu însă de existenţa acestei clădiri. În multe zone din Coreea, urechile tăiate sunt văzute ca un simbol al cruzimii. Majoritatea persoanelor care vizitează acest mormânt al urechilor sunt coreeni, poate din cauză că în ghidurile turistice japoneze nu se menţionează nimic de Mimizuka şi istoria ei tulburătoare.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.