Mihaela Runceanu, o crimă odioasă care a șocat opinia publică

În toamna anului 1988, Mihaela Runceanu a fost găsită moartă în garsoniera sa din Mihai Bravu, București. Fusese strangulată cu un cablu de telefon, stropită cu benzină și incendiată.

De la cazul Râmaru, România învățase că astfel de cazuri erau anchetate în cel mai mare secret. Opinia publică trebuia să afle cât mai puțin.

În noaptea crimei, în fața poștei din Baba Novac, miliția a găsit pe o bancă o tânără care plângea. În acele timpuri, în București, nu existau oameni fără adăpost.

Fata a declarat patrulei că a fost dată afară din casă de Mihaela Runceanu. În casa Mihaelei se strângeau zilnic prieteni ca să poată urmări filme video.

Fata a declarat milițienilor că lucrează la Electromecanica și că este secretară UTC.

Loading...

Milițienii i-au propus fetei să o conducă la locuința Mihaelei. Milițienii au ajuns la ușa Mihaelei și au sunat. Nu le-a răspuns nimeni. Nu puteau să facă zgomot pentru că era patru dimineața și nu aveau nevoie de vecini curioși.

Uitându-se pe vizor, milițienii au văzut o pâlpâire nefirească în casă. Au spart vizorul și din cameră a început să iasă fum. Fata le-a spus că Mihaela avea o cheie de la garsonieră într-o nișă a zidului de la intrare.

Au recuperat cheia și au intrat în garsonieră. Garsoniera arăta ca o peșteră, totul arsese mocnit. Întrerupătoarele curgeau pe pereți, televizorul se topise, tencuiala căzuse de pe pereți.

Pe pat au zărit silueta Mihaelei acoperită cu o pătură. Trupul mirosea a benzină și era ars. În jurul gâtului au descoperit firul de la telefon.

Fata care a fost descoperită în parc devenise suspecta principală. Comisarul care a anchetat cazul, zis și Moșu, era de altă părere. El era convins că era mâna unui bărbat tânăr.

Florica, fata din parc, a început să dea date despre anturajul Mihaelei. S-a ajuns la un anume Daniel care îi aducea Mihaelei casete video.

Fata nu cunoștea date despre tânărul Daniel. Știa că este de condiție bună și are tot ce-i trebuie. Fata a fost dusă la secția de miliție unde i s-au arătat mii de poze. După mai multe ore, fata a identificat o fotografie cu Daniel.

Nu putea fi vorba despre o crimă pasională pentru că Mihaela suferea de o acnee care se întinsese pe tot corpul. Era o fire retrasă și nu exista un bărbat în viața sa.

Daniel fusese alungat de acasă de către părinții săi care erau profesori universitari. Își găsise refugiul la o iubită mai mare cu opt ani, cu un copil și cu probleme financiare.

După ce a strangulat-o, Daniel a găsit două canistre cu benzină pe balcon. Pentru că Mihaela nu murise, Daniel a aruncat benzină și i-a dat foc.

Mihaela Runceanu

În toată această perioadă, el a sustras mai multe bunuri din locuință.

În prezent, ucigașul și-a ispășit pedeapsa de 17 ani și este liber. După 21 de ani, de la momentul crimei, Daniel Ștefănescu, criminalul, a revenit în garsoniera artistei unde a acordat un interviu.



loading...
S-ar putea să-ți mai placă și