Descopera

Microbii din interiorul corpului nostru sunt un mister pentru știință

Microbii din interiorul corpului nostru sunt un mister pentru știință, cel puțin așa se arată într-un nou studiu realizat la Universitatea Standford, Statele Unite ale Americii.

Un studiu realizat pe fragmentele de ADN din fluxul sangvin sugerează că 99% dintre microorganisme, numite generic microbion colectiv, sunt o provocare pentru știința modernă. Studiul, realizat de oamenii de știință de la Universitatea Standford, SUA, sugerează că acești microbi nu au mai fost descoperiți până în prezent și sunt foarte diferiți de ceea ce se cunoștea anterior.

Aceste microorganisme se regăsesc în intestine nostre, în sângele nostru, chiar și în gură sau pe piele. Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că până în prezent nu au fost niciodată văzuți sau descoperiți acești microbi. De unde au apărut și ce este cu ei?

Interesant este faptul că acești microbi au fost comparați cu cei existenți în bazele de date și nu s-a descoperit nicio potrivire. Acest fenomen este straniu și inexplicabil pentru că multitudinea microbilor din corpul uman trebuia să aibă o bază comună.

Pe parcursul studiului, specialiștii au analizat fiecare bucată de ADN colectată de la mai mulți subiecți. În acest fel s-a descoperit o nouă bucată mare de ADN bacterian din familia de virusuri teno.

„Am descoperit lucruri care sunt legate de lucrurile pe care le-au văzut înainte, am găsit lucruri divergente și am găsit lucruri care sunt complet noi”, suține autorul studiului, Stephen Quake.

Printre virusurile descoperiți, specialiștii susțin că unii provin de la om, alții de la animale, dar mai există o categorie nouă, a cărei origine este necunoscută.

Această descoperire este una importantă, chiar dacă originea lor nu este cunoscută, virusurile pot deschide noi drumuri în vindecare unor pandemii. Înțelegerea comportamentului lor, îi ajută pe specialiști să înțeleagă cum se vor dezvolta și propaga viitoarele pandemii.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences.

loading...
Comments
To Top