Michael Jackson: Începuturile din lumea muzicii și abuzurile fizice și verbale ale tatălui

Michael Jackson: Începuturile din lumea muzicii și abuzurile fizice și verbale ale tatălui

Primind premiul Grammy Legend în 1993, superstarul pop Michael Jackson a declarat următoarele: „Copilăria mi-a fost luată. Nu a fost Crăciun, nu au fost zile de naștere, nu a fost o copilărie normală și nici plăcerile normale ale ei.

Acestea au fost sacrificate pentru muncă grea, luptă, durere și, în cele din urmă, succes material și profesional. Dar ca un preț prea mare, nu pot recrea acea parte a vieții mele. Nici nu aș schimba nicio parte din viața mea”.

Cuvintele puternice ale unui star au marcat pe toată lumea. Alături de opt frați într-o casă simplă cu două dormitoare, din Gary, Indiana, Michael Jackson a avut o copilărie zbuciumată. A fost presărată cu durere și chin. Mulți dintre frații săi, inclusiv Michael, au vorbit cu drag despre anii lor în Gary. Adevărul a fost altul, abuzuri fizice și psihice din partea tatălui Joe Jackson.

Muzica, destinul familiei lui Michael Jackson


La doar 30 km de centrul orașului Chicago, Gary era locul în care Joseph „Joe” Jackson s-a stabilit la 18 ani. Acolo a cunoscut-o și a curtat-o ​​pe viitoarea soție Katherine Screws .

Michael Jackson împreună cu tatăl său…

Michael Jackson împreună cu tatăl său…

S-au căsătorit în 1949, au avut împreună 10 copii într-o perioadă de 16 ani: Rebbie , Jackie, Tito, Jermaine , LaToya, Marlon, Brandon (gemenul lui Marlon care a murit la scurt timp după naștere), Michael, Randy și Janet .

„Am avut doar sentimentul că va fi soțul meu”, a spus Katherine despre Joe în timpul unui interviu acordat ABC News în 2009.

„Prima dată când l-am văzut, m-am îndrăgostit de el. … Într-adevăr, a fost atât de drăguț. Încearcă să fie dur acum… ”

În urma căsătoriei lor, Joe și Katherine s-au mutat într-o casă cu două dormitoare la colțul străzii Jackson și 23 Avenue. Joe, un boxer aspirant și muzician, și-a dat seama că susținerea familiei sale va trebui să aibă prioritate. A lucrat ca operator pe macara la US Steel. S-a sacrificat atât de mult încât a avut chiar și trei locuri de muncă în același timp pentru a-și susține familia. Katherine a fost casnică cu un talent uimitor pentru pian, motiv pentru care și-a încurajat copiii de a deveni artiști .

„Am fost o familie care a cântat tot timpul. Muzica a fost destinul nostru!”, a spus Michael odată despre copilăria petrecută în orașul Gary.

Nu sărbătoreau Crăciunul


În memoriul său,  You Are Not Alone: Michael Through a Brother’s Eyes, Jermaine scria despre lipsa decorațiilor de Crăciun. El spunea că ei nu sărbătoreau Crăciunul. Din cauza aceasta casa lor era singura de pe stradă care nu avea luminițele și decorațiile specifice acestei sărbători.

„Am observat toate acestea din interiorul unei case fără pomul de Crăciun, fără lumini, fără nimic. Casa noastră minusculă … a fost singura fără decor. Am considerat că este singura din Gary, Indiana, dar mama ne-a asigurat că, nu, există alte case și alți Martori ai lui Iehova care nu sărbătoresc Crăciunul … Dar această cunoaștere nu a făcut nimic pentru a ne curăța confuzia: puteam vedea ceva care a făcut ne simțim bine, și totuși ni s-a spus că nu este bine pentru noi. ”

Trupa Jackson


Unul dintre puținele bunuri pe care le-a păstrat familia Jackson din epoca de debut a fost chitara tatălui Joseph. Aceasta era considerată obiect sacru și copiii nu aveau voie s-o atingă, dar într-o zi Tito a scos instrumentul, rupându-i o coardă. Tito s-a ascuns de frica reacțieii Joe. Atunci când a venit acasă, tatăl nu l-a bătut ci l-a întrebat ce poate face cu o chitară și când a auzit cum poate cânta fiul său, atunci s-a luat hotărârea că este timpul ca să se formeze o formație de muzică.

Trupa Jackson

Trupa Jackson

În 1963 The Jackson Brothers s-a format cu Jackie, Tito și Jermaine. Au participat la spectacole și competiții locale de talente și până în 1965 Joe a adăugat doi frați formație, pe Marlon și Michael, redenumind-o The Jackson 5 în 1966. Joe, tatăl, a devenit managerul formației.

Joe le-a cerut copiilor să-l strige „Joseph”


Un om aspru din fire, Joe i-a obligat pe copiii săi să facă repetiții îndelungate și sfâșietoare, pentru ca aceștia să își șlefuiască melodiile și dansul. Michael spunea adesea că a crescut într-o lume a adulților. „Am crescut pe scenă. Am crescut în cluburi de noapte. Când aveam șapte, opt ani, eram în cluburi de noapte ”, a dezvăluit el într-un interviu din 2002 pentru revista Gold .

„Am văzut cum fetele își scot toate hainele. Am văzut bătăi. Am văzut oameni aruncându-se unul pe altul. Am văzut adulții care acționează ca porcii.”

Tatăl lor avea noi aspirații, motiv pentru care le-a cerut copiilor să-l numească Joseph. Conform declarațiilor ulterioare, atunci a fost momentul în care marea ruptură, între tată și copii, s-a produs.

Zvonurile abuzului sexual au apărut la începutul anilor 1990, când LaToya susținea că a fost abuzată în copilărie ed propriul tată. Ulterior, ea și-a retras acuzația, dând vina pe soțul său care ar fi forțat-o să spună asa ceva.

Lui Michael Jackson îi era frică de tatăl său


Michael a dezvăluit odată, în show-ul de televiziune Oprah că îi era atât de frică de tatăl său, încât îi venea să vomite când îl vedea. Bătăile fizice erau la ordinea zilei. „Îmi amintesc doar că am auzit-o mama pe mama cum striga: ‘Joe, îl vei omorî, îl vei omorî, oprește-te’, a spus Michael în timpul unui interviu TV din 2003.

Michael și-a amintit că tatăl său stătea pe un scaun cu o centură în mână, urmărindu-i pe fiii săi cum repetau, gata să-i pedepsească pentru orice greșeală. Michael și-a amintit de asemenea abuzurile verbale, tatăl său îi spunea obsesiv că are „nasul mare”.

Janet și Joseph Jackson

Janet și Joseph Jackson

„Michael nu a fost niciodată bătut. Și… toată lumea își bătea copiii când greșeau ”, a declarat Joe pentru ABC News în 2009 . „Katherine l-a bătut pe Michael mai mult decât mine, pentru că eu eram tot timpul la muncă, iar ea a fost cel mai mult acasă cu el.” Într-un interviu CNN din 2013 , Joe a spus că este bucuros că a fost greu „pentru că uite cu ce am ieșit . Am ieșit cu niște copii pe care toată lumea i-a iubit”.

Michael Jackson, o moarte suspectă


Paris este fiica lui Michael Jackson. A acordat un interviu revistei Rolling Stones.  Ea a declarat că avea nouă ani atunci când a început scandalul sexual de care era acuzat tatăl său.

Ea și-a amintit cum tatăl său venea în camera celor trei copii și plângea pe umărul lor, spunând că este nevinovat și că este detestat de toată lumea.

Paris se întreabă cum au putut să-i însceneze un asemenea scandal tocmai apropiații lui, oamenii de care avea grijă și-i iubea. Am început să urăsc lumea în care trăiesc, a declarat Paris.

Subiectul este la fel de sensibil pentru Prince, 19 ani și Blanket, 14 ani. Paris a vorbit și despre momentul morții Regelui, așa cum era numit Michael. Oficial, s-a spus că o supradoză medicamentoasă ar fi fost cauza.

Personal, Paris crede că tatăl său a fost asasinat. Tatăl său era epuizat în urma repetițiilor pe care le făcea pentru un turneu mondial care urma să înceapă.

Ea a adus acuzații în acest sens societății medicale AEG Live care are în grijă pe marii artiști americani. Conform spuselor sale, tatăl său a devenit dependent de propofol din cauza medicilor care i-au administrat periodic, mari cantități.

Ea trage un semnal de alarmă și îl pune în gardă pe Justin Bibier față de acest pericol, acesta fiind recunoscut că este dependent de acest medicament.

Ea a mai declarat că toată familia este convinsă că Michael a fost asasinat și că în jurul său a fost o adevărată conspirație care a dus la scandalurile prin care a trecut artistul, la depresie, izolare și bineînțeles, la consumul excesiv de medicamente.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)