Take a fresh look at your lifestyle.

Meteoritul descoperit in Sri Lanka poarta urme ale existentei vietii complexe din Univers

Un meteorit care a căzut în data de 29 decembrie 2012 lângă orașul antic Polonnaruwa, Sri Lanka, a produs o descoperire ştiinţifică de amploare. În urma analizelor de laborator, oamenii de știință au descoperit în conținutul acestuia dovezi incredibile ale existenței vieții în Univers.

Meteoritul a fost botezat după orașul antic, Polonnaruwa, și în urma unor analize și teste de laborator s-a ajuns la concluzia că provine dintr-un loc unde există viață.

Este pentru prima dată când descoperim diatomee fosilizate într-un meteorit. Această descoperire confirmă teoria panspermiei.„, a declarat profesorul Chandra Wickramasinghe de la Centrul de Astrobiologie Buckingham, în Marea Britanie.

Potrivit teoriei panspermiei, toţi oamenii se trag din microbi, care călătoresc prin spaţiu. Viaţa se transfera astfel de la o planetă la alta. În acest sens, viața a apărut undeva la începuturile Universului și se transferă de pe o planetă pe alta cu ajutorul meteoriților. Acolo unde se găsesc condiții optime pentru dezvoltare, evoluția joacă un rol extraordinar pentru că viața evoluează fără încetare.

Diatomee

„Cred că descoperirea unei structuri microbiene atât de complexe precum sunt diatomeele impregnate în roca unui meteorit dovedește faptul că viața a existat pe cometa din care a deviat meteoritul. Modelele extrem de sofisticate ale ţesuturilor nu au putut fi realizate decât prin procedeu biologic”, mai susține Wickramasinghe.

Loading...

În momentul în care meteoritul a întrat în atmosferă, mai mulți localnici au văzut o minge imensă de foc care s-a dezintegrat. Meteoritul ar fi fost compus din foarte multă apă, elemente volatile și celule vii. O ploaie roșie s-a declanșat în clipa în care meteoritul a început să se dezintegreze. Aceasta nu a fost o pură coincidență, ci s-a datorat celulelor vii, capabile de reproducere care s-au regăsit în meteorit.

srilankaredrain

Acest eveniment și descoperirea efectuată este una extrem de importantă pentru că astfel se poate explica începerea și evoluția vieții pe planeta noastră.

loading...

Comentariile sunt închise.