Bizar

Mesaje dintr-o altă lume! Cinci descoperiri de marcă realizate în urma unor vise

Se spune că atunci când dormim, sufletul pleacă într-o altă dimensiune unde se încarcă cu anumite informații pentru a-și desăvârși misiunea pe Terra.

Cu toate că această teorie nu este percepută la întreaga ei valoare în zilele noastre, au existat anumite cazuri când oamenii celebri au visat anumite lucruri noaptea și a doua zi au dezvoltata anumite teorii sau chiar au realizat invenții care au schimbat lumea.

Pornind de la această idee am ales să vă prezentăm cinci descoperiri importante care au fost realizate în urma unor vise pe măsură.

1. Dmitri Mendeleev și tabelul periodic

Dmitri Mendeleev (1834-1907) și-a dorit toată viața sa să organizeze cele 65 de elemente, cunoscute în perioada sa, sub forma unui tabel. S-a chinuit foarte mulți ani, dar niciodată nu a ajuns la un rezultat concludent. Până într-o noapte, când a vizat tabelul elementelor în detaliu. A doua zi a notat tot ceea ce a visat și astfel elementele au ajuns să fie organizate așa cum le cunoaștem în prezent.

Mai mult de atât, Dmitri Mendeleev susținea că unele elemente le măsurase greșit, iar în visul său apăreau în mod corect. Oare cine și de ce i-a transmis acest vis ciudat?

2. Niels Bohr, Modelul atomic

Niels Bohr a fost profesor de fizică și directorul Institutului de Fizică Teoretică din Copenhaga. A fost autorul modelului atomic care îi poartă numele. A adaptat teoria cuantică la studiul structurii atomice și s-a preocupat de cercetări de fizică nucleară. Pentru contribuțiile sale fundamentale, Bohr a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1922. Invenţia sa s-a bazat la un vis ciudat, în care i s-a arătat întreg modelul atomic.

3. Elias Howe și mașina de cusut

Primul brevet acordat pentru un obiect ce putea avea legătură cu mașina de cusut i-a aparținut germanului Charles Weisenthal și datează din 1755. Acea mașină de cusut era rudimentară și punea numeroase probleme celor care doreau s-o utilizeze. Aproape 100 de ani mai târziu, Elias Howe a visat într-o noapte cum trebuie să așeze piesele pentru a crea o mașină de cusut durabilă. Visul s-a dovedit a fi util pentru ca mașina de cusut s-a schimbat în totalitate după acea noapte.

4. Albert Einstein, viteza luminii

Într-un interviu, Einstein susținea că întreaga sa carieră a fost un vis. Un vis în care un adolescent vedea fel de fel e formule matematice și teorii ale fizicii. Așa s-a întâmplat și în noaptea în care a visat cum se poate determina viteza luminii. A doua zi o nouă formulă era pregătită pentru a revoluția fizica cuantică.

5. Friedrich August Kekule, structura moleculară a benzenului

scientists - Mesaje dintr-o altă lume! Cinci descoperiri de marcă realizate în urma unor vise

Un alt vis, o altă invenție de marcă! Cine putea să dezvolte din propria minte structura moleculară a benzenului? Nimeni și dina cest motiv a fost nevoie Friedrich August Kekule, care să viseze într-o noapte de iarnă formula chimică.

loading...
To Top