The news is by your side.

Mesaje de la o civilizație extraterestră? Semnalele care nu pot fi explicate de astronomi

0

Odată cu dezvoltarea erei informaționale, omul a încercat să descopere cât mai mult din misterul Universului și în același timp a încercat să facă tot posibilul pentru a localiza forme de viață inteligente de pe celelalte planete.

Dacă tehnologia nu i-a permis omului să iasă din sistemul solar. localizarea vieții în Univers s-a făcut prin descoperirea și captarea semnalelor provenite din îndepărtatul spațiu. Numeroase au fost semnalele captate și nu de puține ori s-a crezut că diferite civilizații extraterestre au fost descoperite.

În 1967, cercetătoarea britanică Jocelyn Bell Burnell a fost uimită de semnalele pulsatorii captate din spațiu. S-a crezut că sunt transmise de către o civilizație extraterestră care își avea planeta înafara sistemului nostru solar. Focul de paie a fost stins repede pentru ca în cele din urmă să se demonstreze că semnalele pulsatorii nu proveneau de la o formă de viață, ci erau transmise de două stele, care se rotesc foarte repede. Datorită semnalelor pulsatorii, acest tip de stea a fost denumit pulsar.

În prezent, o altă serie de mesaje, denumite „Fast Radio Bursts” (FRB), îi face pe specialiști să creadă că sunt atât de aproape de descoperirea unei civilizații extraterestre.

Semnalele FRB au durată scurtă şi se petrec aleator, motiv pentru care sunt greu de găsit şi greu de studiat. Cercetătorii nu ştiu ce anume ar putea declasa aceste impulsuri intense şi de scurtă durată, aşa că speculează că ar putea fi orice,de la ciocniri ale stelelor, la mesaje artificiale.

Primul astfel de mesaj a fost recepționat în 2007. Atunci specialiştii au crezut că este vorba despre o defecțiune înregistrată la radiotelescopul care l-a captat. Semnalul și-a făcut din nou apariția în 2012, dar și în 2014. În aceste condiții, oamenii de știință susțin că nu mai este vorba despre defecțiunea echipamentelor și că semnalul provine dintr-un loc încă neidentificat din vastul Univers.

univers Mesaje de la o civilizație extraterestră? Semnalele care nu pot fi explicate de astronomi

De asemenea, se presupune că o formă de viață inteligentă l-ar transmite. Încă nu se poate spune nimic despre semnificația semnalului FRB, dar se efectuează numeroase cercetări pentru a-l decodifica și a-l înțelege pe deplin. Dacă, în cele din urmă, semnalul în cauză se dovedește a fi unul provenit de la o civilizație extraterestră, vom avea dovada reală că nu suntem singuri în Univers.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și