Bizar

Mesaje către o presupusă civilizație extraterestră! Descoperim planete locuibile sau nu?

Descoperirea unei civilizații extraterestre a devenit un punct de maximă importanță pentru omenire. Din acest motiv, specialiștii au lansat un nou program prin care s-au transmis două seturi de mesaje către două planete, care ar putea susține viața.

Astronomii au transmis mesajele binare spre steaua GJ273. În acest sistem solar se crede că sunt nu mai puțin de 2 planete, care ar putea să susțină viața. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință au ales să trimită mesajele codificate, care vor ajunge în nu mai puțin de 12 ani lumină.

Aceste mesaje fac parte dintr-un nou proiect, intitulat Sónar Calling, coordonat de cei de la METI Internațional (Messaging Extraterrestrial Intelligence) și al Institutului de Studii Spațiale din Catalonia (IEEC). Se crede că în următorii ani, adică după 2042, atunci când mesajul de la civilizația extraterestră se va întoarce pe Terra, se va descoperi o planetă locuită de către o civilizație similară ca a noastră.

Mesajele trimise către GJ273 au inclus un tutorial științific și unul matematic, precum și 33 de fragmente muzicale. Mesajul a fost trimis într-un cod binar pe două frecvențe radio diferite, în zilele de 16, 17 și 18 octombrie, utilizând antena radio din cadrul Incoherent Scatter Scientific Association din Tromsø, Norvegia.

Descoperim sau nu extratereștrii?

Cu toate acestea există numeroase variabile, care vor pune sub semnul întrebării descoperirea unei planete, pe care să existe o civilizație avansată din punct de vedere tehnologic. În primul rând, există numeroase voci, care susțin că o civilizație odată ajunsă la un grad mare al dezvoltării, nu mai are nevoie de o planetă pentru a-și duce viața. Această teorie dezvoltă ideea de vulnerabilitate. O civilizație avansată devine vulnerabilă pe o planetă.

În al doilea rând, specialiștii au codat un mesaj binar, pe care l-au trimis la întâmplare spre un sistem solar. Este posibil ca acel mesaj, chiar dacă este recepționat de o civilizație extraterestră să nu fie înțeles sau decodat. Din acest motiv este posibil ca să nu primim niciodată un răspuns.

planete locuibile - Mesaje către o presupusă civilizație extraterestră! Descoperim planete locuibile sau nu?

Un alt aspect, susținut tot mai des de fizicianul Stephen Hawking, este că prin aceste semnale putem să ne dezvăluim locația, iar o civilizație extraterestră violentă să trimită nave spre Terra pentru a o distruge. Acest aspect este unul crucial în dezvoltarea civilizației umane, iar fizicianul de renume mondial trage un semnal de alarmă, pe care astronomii continuă să-l ignore. De ce suntem atât de siguri că extratereștrii vor fi prietenoși cu noi?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top