Mersul pe foc, tehnica oamenilor antici de a se purifica

Mersul pe foc, tehnica oamenilor antici de a se purifica

Fire walking sau mersul pe foc este o străveche practică orientală. Poetul Virgiliu scria despre tehnica de a merge pe foc a unei populații italice numite hripii.

Persoane care au astfel de capacități sunt întâlnite în India, Tibet, Mongolia, dar și în Grecia și Bulgaria. În toate civilizațiile, focul reprezintă o distrugere purificatoare. Focul induce respect și teamă.

Pirobația, mersul pe foc

În fiecare an, de ziua Sfinților Constantin și Elena, au loc ritualuri de mers pe foc în Bulgaria și Grecia. Tradiția acestui ritual este veche, de aproape o mie de ani, atunci când o biserică a luat foc, iar mai mulți curajoși au mers prin foc pentru a salva icoanele.

Oamenii de știință interesați de fire walking

În anul 1935, Council Psychical Investigation a studiat cu raze X o demonstrație a mersului pe foc făcută de indianul Kuda Bux. Indianul a mers într-o groapă plină cu jăratec, cu picioarele goale. După acest experiment, nu a avut pe picioare nicio arsură.

Temperatura picioarelor lui Kuda Bux înainte să meargă pe jăratic a fost de 34 de grade, iar la finalul testului era de 33,9 grade.

Tăciunii aveau la exterior 430 de grade, iar în interior aveau 1400 de grade. Cei care au asistat la acest test au declarat că indianul se afla într-o stare de semi-hipnotism, care i-ar fi permis să nu resimtă efectele focului.

Loading...

În zilele noastre, se organizează seminarii în care se învață tehnica mersului pe foc. Larisa Vilenskaia este o tânără rusoaică care a urmat astfel de seminarii în SUA. Ea declara că omul dispune de un enorm potențial nefolosit.

În momentul în care merge prin foc, chimia corpului său se schimbă. Pe tălpile sale se formează un strat de umezeală. Mersul prin foc este o capacitate îngropată în structurile psihico-fizice ale corpului și care iese la suprafață în contexte speciale.

mersul pe foc

 

Omul deține energii potențiale ignorate, mecanisme pe care știința nu le poate explica. Cei care practică mersul pe foc intră într-un soi de transă, ceea ce duce la formarea unui câmp energetic de forță în jurul trupului, care împiedică arderea pielii.

Scot Bell deține un record absolut. A mers pe foc 100 de metri.

loading...

Related posts