Take a fresh look at your lifestyle.

Mers-SRAS: Virusul care ameninta intreaga omenire

Un nou tip de coronavirus, care a fost recent detectat la oameni, continuă să se răspândească pe întreg globul, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Până în prezent, au fost infestate cu noua tulpină 49 de persoane dintre care 27 au murit. Noul virus este numit Mers-SRAS și provine din Orientul Mijlociu.

Infecția debutează precum o răceală tipică, care afectează sistemul respirator și se termină cu pneumonie și insuficiență renală. Experții în domeniu nu știu încă cum se răspândește virusul, dar susțin că este o amenințare la adresa întregii omeniri. Cele mai multe infecții cu Mers-SRAS s-au înregistrat în Orientul Mijlociu, dar cu rapiditate s-a împrăştiat în întreaga lume. Important de reținut este faptul că toate cazurile înregistrate în Europa au legătură cu Orientul Mijlociu. Ultimul pacient care a murit din cauza virusului Mers-SRAS a fost de origine franceză și tocmai se întorsese dintr-o țară arabă.

OMS a lansat o alertă la nivel mondial și avertizează că nu se cunoaște modalitatea de transmitere a noului virus.

Simptomele comune ale infestării cu Mers-SRAS sunt: febră mare, tuse dificultăți de respirație și în unele cazuri diaree. Pentru evitarea infestării trebuie evitat contactul direct cu oamenii care prezintă astfel de simptome, dar și sporirea consumului de legume și fructe care au fost foarte bine spălate în prealabil. Se presupune că Mers-SRAS se transmite prin strănut său contact direct cu subiecții infestați și din această cauză trebuie evitate călătoriile în Orientul Mijlociu.

mers-sars

Cu toate eforturile de detectare a noului virus, OMS nu a reușit să identifice un vaccin care poate stopa puterea virusului. Este posibil ca într-un viitor apropiat acest vaccin să existe în cele din urmă. Norocul cel mai mare este faptul că în emisfera nordică este vară, pentru că altfel existau șanse extrem de mari pentru declanșarea unei pandemii.

Loading...
loading...