MEMORIA AUREI SAU EFECTUL FANTOMEI

Ideea că spiritul unei persoane există separat de trupul acesteia există de mii de ani. Din acest motiv, multe societăți au început să practice anumite ritualuri funerare pentru a se asigura că spiritul decedatului nu se mai întoarce pentru a-i bântui.

Locurile care se presupun că sunt bântuite sunt asociate cu anumite întâmplări sau emoții. Fantome, sunete ciudate, lumini, toate aceste sunt asociate locurilor bântuite. În secolul I, Plinius cel Tânăr a scris una dintre primele povești despre fantome. El povestea că spiritul unui bătrân i-a bântuit casa.

Primul document despre un spirit care a cauzat tulburări psihice și fizice datează din anul 856. Evenimentul s-a petrecut la o fermă din Germania. Oamenii s-au plâns că fantoma aruncă cu pietre și incendiază case.

Una dintre cele mai menționate fantome ne trimite în secolul al XVI-lea. Anne Boleyn, cea de a doua soție a regelui Henric al VIII-lea, mama reginei Elisabetei I, a fost executată în Turnul Londrei, în anul 1536, după ce a fost acuzată de vrăjitorie, trădare, incest, adulter. Apariții ale fantomei lui Boleyn au fost raportate în turn, dar și în alte locații, inclusiv în casa copilăriei sale.

În America, tradiția paranormalului începe cu Benjamin Franklin. Unii americani pretindeau că statuia lui prindea viață, se mișca.

La Casa Albă, cea mai populară fantomă este cea a preşedintelui Lincoln. Mulți dintre invitații de la Casa Albă au spus că au văzut fantoma bătrânului Abe.

Loading...

Fenomenul spiritelor care îi bântuie pe cei vii a fost preluat și în literatură. Cea mai cunoscută este fantoma regelui Danemarcei, tatăl celebrului Hamlet. Fantoma apărea numai pe timpul nopții și îi cerea fiului său răzbunare.

În cartea sa, Parapsihologie, scriitorul Petru Comanescu susține că fantomele nu sunt simpla închipuire a unei minți bolnave. Fenomenul se produce, trebuie să vedem de ce, se întreabă scriitorul. Explicația acestui fenomen se bazează pe reîncarnare care este un model ciclic al vieții.

Aura

Materia nu este niciodată distrusă, ea se reîntoarce în sistem. Lăsând la o parte genetica, fiecare om posedă memoria aurei sau efectul fantomei. Memoriile bioenergetice ale fiecăruia dintre noi înmagazinează forma organismului. Fantomele morților revin acolo unde au trăit și repetă simulacrul actelor comise în viață. 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și