Bizar

MEMA GENIULUI, deţinută de toată lumea numai că trebuie activată

0views

Cine își poate imagina Egiptul fără piramide? Dacă aceste monumente nu ar exista, majoritatea oamenilor nu ar avea idee cine au fost egiptenii. Acum 5000 de ani, egiptenii erau îngropați în structuri joase de lut. Mai târziu un arhitect a avut ideea de a construi pentru faraon un mormânt regal. Acesta cântărea 850000 de tone și avea o înălțime de 200 de picioare.

Arhitectul se numea Imhotep și este primul geniu al umanității. După 4700 de ani, moștenirea sa încă mai există. Nu numai că a fost prima piramidă dar a fost și primul edificiu din piatră. De la piramida din curtea muzeului Louvre, la Piramida Transamerica, ce domină orașul San Francisco, arhitecții continuă să-i imite opera.

Einstein vorbea despre meme și nu gene în care se ascunde secretul geniului. Memele sunt modele de gândire, obiceiuri, emoții care sunt țesute în mințile noastre de oameni și de evenimentele din jurul nostru. Mema este un set de idei care se poate duplica exact ca un virus și se poate transmite de la un creier la altul. S-a descoperit că memele se difuzează în mijlocul unei populații într-o manieră care, din punct de vedere matematic, este similară cu epidemia de ciumă.

În 1919, o cultură nouă de viruși ai gripei au reușit să omoare peste 21 de milioane de oameni în mai puțin de un an. Acțiunea memetică este uneori mai înceată, dar este la fel de potentă.
A fost nevoie de 300 de ani pentru ca mema creștinismului să învingă Imperiul Roman și mai puțin de 130 de ani pentru ca mema comunismului să sară din paginile lui Das Kapital pentru a infecta 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume. La fel ca și gena egoistă, mema are o dorință oarbă, instinctivă de a se reproduce cu orice preț. Memele nu recunosc nici binele nici răul. Memele nazismului, ale Islamului, principiile jeffersoniene ale vieții, ale libertății și fericirii, toate s-au împrăștiat cu aceeași virulență în momentul în care au infectat primul creier uman.

Memele sunt pasibile de a împrăștia atât idei proaste și tiviale, cât și idei bune. Știm cu siguranță că există și o memă a geniului. Istoricii au observat că geniile nu apar niciodată singure. Umanitatea se trezește de multe ori invadată de un mare val de realizări, ultima de acest gen fiind înregistrată în istorie ca fiind Epoca de Aur a Renașterii. Putem crea și noi o epocă de aur. Geneticienii de astăzi au cele mai multe mijloace pentru a învia dinozaurii. Le lipsește codul codul genetic corect.

Loading...

Dacă am putea cumva să găsim un lanț ADN neîntrerupt al unui dinozaur, am fi în stare să clonăm un dinozaur. Cu alte cuvinte, am putea pune în practică Principiul Parcului Jurassic. Doctorul Luiz Machado, un pionier al învățării accelerate, crede că oamenii nu sunt inteligenți tot timpul. Conform unor studii, devenim mai inteligenți dacă ascultăm timp de 10 minute Sonata pentru Două Piane în Fa Major de Mozart. După 15 minute, revenim la normal.

geniu

Se știe că simțurile noastre primesc până la 10 milioane de biți de informații pe secundă. Tot acest material inconștient este sortat și apare la iveală atunci când trebuie. În 1960, jucătorul de șah Koltanovski a stabilit un record mondial, jucând 56 de partide de șah în același timp, câștigând 50 de partide și făcând remiză în celelalte. Specialiștii susțin că mema geniului trebuie activată pentru a da roade. Există stimulente care sporesc posibilitatea apariției unei astfel de meme, cum ar fi, foamea, setea, amenințări fizice, dorințe sexuale.

loading...