The news is by your side.

MEIN KAMPF, REDIVIVUS

0

Din 11 noiembrie 1923 și până în 20 decembrie 1924, Hitler s-a aflat în închisoarea de la Lansdberg ca urmare a unui puci pe care l-a orchestrat. Hitler începe să scrie primele capitole din Mein Kampf. Hitler scria cu greu, cu multe greșeli gramaticale și primul volum apare în anul 1925.

Până în anul 1929, s-au vândut doar 23000 de volume. Un succes modest. Începând cu anul 1930, presa nazistă încurajează cumpărarea cărții. În 30 ianuarie 1933, Hitler devine cancelarul Reichului.

În anul 1933, 900000 de exemplare sunt vândute în Germania. În anii următori vor fi vândute peste 1,5 milioane de exemplare. Cine voia să-l cunoască pe Hitler trebuia să cumpere acea carte. S-a estimat că, în timpul celui de al Doilea Război Mondial s-au vândut 12 milioane de exemplare.

Cartea a fost tradusă în 16 limbi și a devenit o adevărată emblemă a luptei politice naziste. Paradoxal, dar în 2015, au fost vândute 80 milioane de exemplare în întreaga lume.

S-a crezut că nazismul a fost eradicat odată cu sfârșitul războiului mondial. Sute de mii de simpatizanți au fost înregistrați în Europa, începând cu anii 50 și terminând în zilele noastre. În Rusia, în perioada 2004-2006, s-au înregistrat violențe, în urma cărora sute de persoane de culoare sau de religie juifă au murit.

În Australia există o populație de 20 milioane de locuitori, dintre care 100000 sunt evrei. Într-un singur an, s-au înregistrat 400 de atacuri împotriva evreilor. În anul 2006, pe sinagoga Petah Tikva din Israel au fost desenate mai multe svastici. Autorii au fost opt tineri cu vârste între 16 și 21 de ani, emigranți din Rusia.

Cu toate că Mein Kampf a avut parte de numeroase critici, în anul 2016, cartea a fost reeditată în Franța, la cererea publicului. Cartea este interzis de a fi publicată în Germania, Olanda și Rusia. Cu toate acestea, susținătorii doctrinei și-o pot procura din alte țări ale lumii.

MEIN-KAMPF MEIN KAMPF, REDIVIVUS

În anul 2016, cotidianul italian Il Giornale a distribuit ca supliment la ziar o ediție Mein Kampf., într-un tiraj de 200000 de exemplare.
Profesorul Viorel Mărginean susține că teoria raselor nu îi aparține lui Hitler. Primul care a emis teoria rasei superioare a fost francezul Joseph Arthur de Gobineau.

Conform lui Gobineau, în lume există o rasă superioară pură și o rasă impură formată din țigani și evrei. Hitler susținea că o rasă pură este puternică în interiorul său. Încrucișările între rase duc la regresii fizice și intelectuale.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și