Bizar

Megastructura extraterestră în galaxia noastră! Astronomii sunt fascinați de comportamentul ei

Telescopul Kepler a descoperit o stea misterioasă în galaxia noastră. Astronomii i-au pus numele Tabby, sau CCI 8462852, și din cauza comportamentului său inexplicabil sunt de părere că este de origine extraterestră.

Tabby se află la circa 1500 de ani lumină de planeta noastră și a generat numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa, la sfârșitul anului trecut, când astronomii au descoperit diverse fluctuații de lumină.

Steaua are un comportament ciuda, uneori estompează fluxul de lumină, pentru ca mai apoi să revină la normal. În ultima perioadă, oamenii de știință susțin că și-a pierdut brusc circa 20% din luminozitate.

Pornind de la aceste descoperiri, s-a emis teoria conform căreia Tabby este de fapt de origine extraterestră. O megastructură, construită de o specie extraterestră, cu un rol necunoscut încă pentru oameni.

Astronomii au cercetat și alte stele din vecinătatea sa, dar niciuna nu are un comportament similar. Mai mult de atât, se crede că această presupusă structură este fie înconjurată de panouri solare sau de ceva similar, fie sateliții din vecinătatea sa joacă un rol important în captarea și transmiterea luminii.

Deocamdată, acestea sunt simple presupuneri. Steaua KIC 8462852 a fost observată pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Astfel, oamenii de știință au avut multiple date de referință pentru a găsi răspunsuri despre acest. Bradley Schaefer, cercetător la Universitatea din Louisiana, susține că luminozitatea acestei stele a scăzut cu 19% în ultimii 100 de ani.

loading...

Alien Megastructure - Megastructura extraterestră în galaxia noastră! Astronomii sunt fascinați de comportamentul ei

Cu toate acestea, este posibil ca steaua cu pricina să funcționeze după alte legi ale fizicii, pe care omul încă nu le-a descoperit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top