MATERIA NEAGRĂ, TEORIA LEBEDEI NEGRE

MATERIA NEAGRĂ, TEORIA LEBEDEI NEGRE

Omenirea este departe de a fi lămurit toate misterele legate de Univers. Utilizând modele cosmologice, s-a estimat că 85% din Univers este format din materie neagră care nu este sensibilă la forțele electromagnetice și este invizibilă.

Sebastien Guenneau este cercetător francez și se implică în studierea fenomenului de invizibilitate, în ideea că va putea răspunde la întrebarea ce este materia neagră. Conform declarațiilor sale, echipa de cercetători pe care o conduce este pe punctul de a realiza un metamaterial care asigură invizibilitatea și va revoluționa electromagnetismul și optica.

Cercetări în acest sens efectuează și oamenii de știință de la Universitatea Cornell, New York, care au reușit să facă invizibilă lumina timp de 40 picosecunde. Dat fiind importanța experimentului, Pentagonul s-a implicat în proiect cu sume importante de bani.

În interviul pe care l-a acordat, Sebastien Guenneau susține că civilizațiile extraterestre care s-au format cu zeci de mii de ani înaintea omenirii dispun de tehnologia care produce invizibilitatea. Ele au capacitatea de a disimula spectrul vizibil. El a adus în discuție faptul că OZN-urile nu pot fi detectate de radare în multe situații. Extratereștrii dispun de tehnologia care îi face invizibili.

Până acum câțiva ani, se credea că materia neagră este o pură invenție a unor oameni de știință. În timp, tot mai mulți specialiști au susținut teoria conform căreia materia neagră, invizibilă, nedetectabilă, formează 85% din universul în care trăim.

Civilizațiile extraterestre preferă să rămână indetectabile din considerente de securitate. Materia neagră ascunde o lume populată de civilizații mult mai avansate ca cea a noastră. Omenirea face parte din restul de 15% din Univers, o civilizație de tip 0 sau 1 pe scara lui Kardașev, care utilizează numai resursele de pe planeta pe care o populează.

În câteva decenii, sau sute de ani, umanitatea se apropie de stadiul 2, atunci când va fi posibilă să colecteze forțele și puterile de pe o stea. Civilizațiile de tip 3 pot utiliza toată forța și energiile unei galaxii.

Omenirea nu poate detecta prezența civilizațiilor extraterestre pentru că Pământul este înconjurat de o sferă formată din materie neagră. Pentru a explora Universul, omul are mai multe bariere de trecut. În primul rând, este centura de radiații Van Allen. Zona este formată dintr-o mare densitate de particule energetice.

Toate aceste radiații pot fi fatale pentru oameni. Un alt obstacol este centura de asteroizi din apropierea planetei Marte. În apropiere de aceasta, se află o altă zonă numită centura Kuiper care are o lungime de 20 de ori mai mare și este de 200 de ori mai masivă. Urmează o altă zonă numită Norul lui Oort, care este frontiera gravitațională a sistemului nostru solar.

După această zonă, urmează heliopauza, limita magnetică a sistemului nostru solar, locul unde vânturile solare se opresc. Dincolo de această zonă se află unde de șoc, fluxuri de plasmă.

univers

Filosoful Nessim Nicholas Taleb scria în una din cărțile sale, în anul 2001, despre teoria Lebedei negre.

El făcea referire la fenomene sau evenimente care sunt, de regulă, neobservabile, iar atunci când devin vizibile, crează efecte majore în istoria unei civilizații. Universul este o lebădă neagră.

CATEGORIES
Share This
>