Materia din care suntem formați provine din galaxii îndepărtate. Suntem emigranți galactici’

Oamenii provin dintr-o galaxie îndepărtată și pot fi numiți călători extragalactici. Un nou studiu confirmă că materia din care suntem compuși provine dintr-o galaxie extrem de îndepărtată și a fost propulsată în Calea Lactee în urma exploziilor supernovelor.

Încă din cele mai vechi timpuri, marii gânditori ai omenirii susțineau că omul este făcut din praf de stele. Această explicație tinde să se adeverească odată cu noul studiu publicat în Royal Astronomical Society. 

Astronomii, folosindu-se de supercalculatoare, au reușit să descopere că o parte din materia din care suntem formați sau care se găsește în jurul nostru s-a născut într-o galaxie extrem de îndepărtată. În momentul în care sorii au ajuns la sfârșitul vieții și s-au transformat în supernove, au expulzat această materie până în Calea Lactee sau alte galaxii apropiate. Această materia a fost cărată de vântruile cosmice și în cele din urmă a fost sădită în sistemul nostru solar, unde a apărut viața așa cum o cunoaștem în prezent.

Daniel Anglés-Alcázar, co-autor al studiului în cauză, susține că: ”Având în vedere locul îndepărtat din care provine materia, putem să ne considerăm călători spațiali sau chiar emigranți galactici”.

Descoperirea este una impresionantă și oamenii de știință consideră că această migrație a materiei va schimba întreaga perspectivă asupra universului.

Loading...

Claude-André Faucher-Giguère, co-autor al studiului, sugerează că descoperirea schimbă perspectiva asupra formării galaxiilor dar și asupra Big Bang-ului. Mai mult de atât, atomii din care suntem alcătuiți au călătorit aproape 1 milion de ani lumină pentru a ajunge pe Terra. Această distanță este uriașă și aproape imposibil de perceput de știința actuală, dar concluzia este că sămânța vieții este atât de puternică încât poate depăși orice obstacol din spațiu pentru a ajunge la destinație.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unor suprcalculatoare și specialiștii au analizat comportamentul materiei după Big Bang. În acest fel, au ajuns la concluzia că materia poate călătorii distanțe impresionante fiind ajutată de numeroși factori externi. Concluzia este că originile noastre sunt îndepărtate și în Calea Lactee suntem simpli vizitatori.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook! 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și