The news is by your side.

Masinile de feliat din supermaketuri sunt o adevarata sursa de imbolnavire

0

Evitati mașinile de feliat din supermarketuri mezelurile, brânzeturile şi alte specialități care vă încântă de obicei au fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene, dintre care Listeria face ravagii.

Rata ei de multiplicare la raionul unde se feliază aceste produse creşte rapid, chiar în condiţii de păstrare igienice. Dacă adăugăm la asta faptul că produsele respective sunt consumate reci, fără a fi supuse unui tratament termic, veţi înţelege îngrijorarea specialiștilor în igienă alimentară. Listeria se simte confortabil chiar în frigidere, acolo unde celelalte bacteriidârdâie” de frig.

De unde această contaminare cu Listeria?
Nu doar din frigiderele supermarketurilor, ci in pecial de la maşina de feliat! Fără o curăţare frecventă a acestei maşini (ceea ce eu nu am văzut absolut niciodată să se facă în astfel de magazine), lama de feliat este instrumentul perfect de transmitere a Listeriei de la salam la pastramă, la şuncă, la muşchi şi la toate celelalte care se feliază in cadrul raionului.

Sigur, ideal ar fi să cereţi vânzătoarei să cureţe mașina înainte să vă servească. Şi sigur nimeni nu o să facă asta la cererea vreunui cumpărător. Plus că vă veţi alege şi cu niște priviri furioase de la cei care aşteaptă în spate, la rând.

Dacă tot cumpărați astfel de produse, măcar cumpăraţi o bucată întreagă, netăiată, pe cât posibil. Dacă ați cumpărat ceva feliat la supermarket, aruncaţi la gunoi tot ce nu aţi mâncat în decurs de o săptămână.

În plus, când vă pregătiți un sandviş, puneţi şi muştar. Cercetătorii de la Universitatea de stat din Washington au descoperit că 90% dintre bacteriile cele mai patogene, Listeria, Escherichia Coli şi Salmonella, mor după două ore de expunere la  muștar.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și