MAȘINI BLESTEMATE. ÎNTÂMPLĂRI LA LIMITA REALULUI

În data de 14 mai 1963, a avut loc marele premiu al Japoniei. A fost prima cursă de automobilism în Japonia, de la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. Favorit a fost Masao Asano care a pilotat un Austin Healey cu numărul 42.

Cifrele arabe 42 se traduc prin shi ni care se aseamănă cu cuvântul shingu care înseamnă a muri. Cu toate că a cunoscut acest lucru, Asano a spus că nu este superstițios și va porni în cursă cu numărul 42.

Asano a condus cursa până la ultimul viraj, atunci când a scăpat controlul bolidului și a intrat într-un zid. În urma impactului, Asano și-a pierdut viața.

Organizatorii cursei interzic utilizarea numărului 42, în cursele automobilistice care urmau să aibă loc. În anul următor, marele premiu al Japoniei se desfășoară pe circuitul de la Suzuka. Peste 150000 de spectatori au luat parte la eveniment.

În anul 1964, nu erau utilizate panouri electronice. După fiecare tur, existau câteva persoane care strigau numărul mașinii, iar oficialii concursului îl notau. După ce s-a terminat cursa și au fost calculate numărul de ture efectuate de fiecare mașină, s-a constatat că o mașină cu numărul 42, care nu luase startul, a efectuat opt curse.

Loading...

S-a spus că Asano a revenit pentru ultima lui cursă. În anul 1914, Franz Ferdinand și soția sa, Sofia, sunt asasinați la Sarajevo. Un tânăr naționalist s-a aruncat în fața mașinii, după care i-a ucis pe cei doi.

Limuzina a revenit generalului Potiotek, care în timpul unei călătorii pe care o făcea la Veneția, a primit vestea că trupele sale au fost înfrânte și a făcut infarct.

Mașina a fost preluată de un căpitan al lui Potiorek, care după două săptămâni a intrat cu mașina într-un copac pierzându-și viața. Mașina a fost cumpărată de un bijutier care a murit tot într-un accident, în timp ce conducea limuzina.

MAȘINI BLESTEMATE

În final, mașina a revenit unui mecanic auto. În timp ce se întorcea de la o nuntă, unul dintre pneuri a explodat, mașina a derapat și șoferul a murit.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și