Mozaic

Marți 13, cea mai ghinionistă zi! Iată cum poți evita ceasurile rele

Ziua de marţi, 13, este considerată de multe persoane o zi cu ghinion. Unii evită să faca anumite activităţi, alţii încearcă să-şi vadă de treburile zilnice, dar nu pleaca de-acasă fără să-şi facă măcar o cruce înainte de a ieşi pe uşă.

Combinatia marti 13 este considerata una din cele mai nefaste, pentru ca marti aduce, potrivit traditiei, trei ceasuri rele, iar numarul 13 inseamna ghinion.

Legat de numarul 13, sunt mai multe explicatii care ar putea arata de ce anumite persoane vor sa-l evite.

Una din ele este legata de religie: Iisus a avut 12 apostoli, el fiind a 13-a persoana aflata la masa la Cina cea de Taina.

Mai mult, Diavolul apare pentru prima dată în capitolul 13 al Apocalipsei din Biblie. Şi, dacă nu era suficient, Adam ar fi mâncat mărul într-o zi de marţi.

Marţi este de asemenea ziua lui Marte, zeul războiului în mitologia greco-romană, de aceea, încă din Antichitate, se credea că această zi este nefastă. Şi în Tarot, cea de-a 13-a carte este Moartea, poate nu chiar din întâmplare, dacă e să ţinem cont de tot ce am precizat anterior.

Nu este greu de înţeles, poate, de ce multe ţări nici nu folosesc numărul 13 la numerotarea străzilor sau etajelor, înlocuindu-l cu 12 bis.

loading...

Iată câteva superstiţii legate de cifra 13:

– Să nu inviţi niciodată 13 oameni la masă sau să nu te aşezi niciodată cu 13 oameni la masă. Cum am precizat şi anterior, această superstiţie este legată de numărul persoanelor de la Cina cea de Taină.

– Dacă 13 cade într-o zi de vineri sau de marţi, cu siguranţă se va întâmpla ceva rău în această zi.

– Dacă într-o cameră sunt 13 persoane, cel care stă în dreptul oglinzii sigur va muri.

– Într-o zi de 13 nu trebuie să începi să construieşti nimic.

13 - Marți 13, cea mai ghinionistă zi! Iată cum poți evita ceasurile rele

– Daca eşti născut în ziua de 13 eşti ghinionist.

– Nu este bine să planifici nimic important într-o zi de 13.

Cancan.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top