Bizar

MARTE, CIMITIRUL MISIUNILOR SPAȚIALE

Înainte de a se dezintegra în atmosferă, sonda spațială Cassini a surprins pe unul dintre inelele lui Saturn un misterios obiect.  De-a lungul timpului, sondele spațiale au captat imagini cu obiecte neidentificate, dar au avut și probleme de zbor care au fost numite de specialiștii de la NASA anomalii.

Sondele spațiale Pioneer 10 și 11 au fost deviate de la traiectoriile lor de o misterioasă forță care nici până azi nu a putut fi explicată. Cele două sonde spațiale au fost lansate în anii 1972, respectiv 1973 și aveau ca scop explorarea planetelor Marte, Saturn și Jupiter.

Anomaliile de traiectorie au fost puse pe seama acțiunii plasmei interplanetare și a materiei negre, ipoteze nedemonstrate științific. Planeta Marte are doi sateliți, Phobos și Deimos.

Rușii au avut două tentative de cercetare a satelitului Phobos, lansând două sonde spațiale. Phobos 2, cea de a doua sondă spațială, a reușit să efectueze o parte din misiunea sa, dar în iulie 1988, un incident a pus capăt misiunii.

În momentul în care sonda s-a aliniat cu satelitul lui Marte, ea a surprins câteva imagini cu un obiect neidentificat care s-a apropiat foarte mult. Pe imagine se putea observa o umbră eliptică cu dimensiuni foarte mari, o lungime de 20 de kilometri.

După acest incident, contactul cu sonda spațială s-a întrerupt. Conform cercetătorilor ruși, misterioasa umbră nu avea ce să caute în traiectoria sondei spațiale.

După câteva minute de la acest incident, sonda a fost percutată de misteriosul obiect. S-a spus că s-a petrecut un incident și nu un accident. Planeta Marte a fost numită cimitirul misiunilor spațiale.

marte 1 - MARTE, CIMITIRUL MISIUNILOR SPAȚIALE

Începând cu anul 1960, toate misiunile care au avut ca scop cercetarea planetei Marte și a sateliților săi au eșuat. S-a spus că există un triunghi al lui Marte, zonă unde s-au produs toate aceste incidente. Începând cu anul 1960, 19 misiuni au fost ratate de specialiștii ruși și americani.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top