Take a fresh look at your lifestyle.

Marsul fantomelor soldatilor celui de-Al Doilea Război Mondial

Maiorul britanic John Tulloch a inițiat o drumeție de recunoaștere a marșului pe care soldaţii australieni şi britanici l-au parcurs prin junglă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fotografiind diverse porțiuni din drum, doar din dorinţa de a menţie vie amintirea unor vremuri demult apuse, mai multe forme ciudate s-au remarcat în imaginile captate.

În urma unei analize, maiorul britanic a ajuns la concluzia că umbrele din imagini seamănă foarte bine cu fantomele. Concluzia a fost una cât se poate de normală, Tulloch susţinând că a reuşit să surprindă fantomele camarazilor săi, care parcurg la nesfârşit acest drum imposibil.

Când m-am uitat prima dată la fotografii nu am observat formele. M-am uitat din nou, mai târziu, şi am încremenit. Am văzut formele a 17 sau 18 fantome ieşind din junglă. Am arătat pozele prietenilor şi ei mi-au spus că este extraordinar ceea ce văd. Unii au refuzat să privească fotografiile considerând că este prea înfricoşător. Cred totuşi că există o explicaţie pentru acele umbre„, a declarat maiorul.

Cei 2400 de soldați au încercat să parcurgă un traseu imposibil prin junglă şi doar şase au reuşit să ajungă cu bine la destinație, ceilalţi sfârșind de foame, epuizare sau în luptă.

În fotografia, expusă de Tulloch opiniei publice, se pot observa siluetele a 17 sau 18 soldaţi, cu puşca în spate, care mărșăluiesc în şir indian prin jungla deasă. Să fie reale aceste forme, dau este un defect al aparatului foto?

Loading...
loading...