Take a fresh look at your lifestyle.

Mark Zuckerberg ”fentează” Senatul american cu privire la scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg  a fost audiat marți 10 aprilie 2018, de o comisie specială a Senatului Statelor Unite ale Americii, cu privire la scandalul Cambridge Analytica. Fondatorul Facebook a oferit o serie de răspunsuri, incomplete din punctuld e vedere al specialiștilor americani, cu privire la confidențialitatea datelor cu caracter personal din mass-media și folosirea lor în mod abuziv.

Jurnaliștii americani de la CNN critică cu vehemență modul în care s-a desfășurat această audiere. În primul rând, susțin ei, senatorii americani au părut depășiți de întreaga situație pentru că ” ei nu înțeleg cum funcționează Facebook”. Pornind de la această idee, întrebările pe care i le-au adresat lui Zuckerberg nu au fost foarte bine formulate, motiv pentru care fondatorul Facebook a putut face un slalom spectaculos printre ele.

Un alt aspect extrem de interesant este faptul că atunci când a fost întrebat despre utilizarea datelor cu caracter personal în mod abuziv, Zuckerberg a răspuns cu ceea ce poate face compania pentru a face dreptate. Jurnaliștii americani au dedus că strategia lui Zuckerberg a fost una bine gândită și pusă la punct pentru a ieși basma curată din toată această oveste extrem de complicată, care a afectat nu mai puțin de 87 de milioane de oameni.

Senatorul John Kennedy atacă, Zuckerberg ocolește răspunsurile evidente

Într-unul dintre cele mai memorabile schimburi de replici, senatorul John Kennedy i-a demonstrat că acordul de utilizare al Facebook are numeroase hibe. Ciudat este că Zuckerberg nu avea cunoștință despre aceste lucruri.

Kennedy:Sunteți dispus să acceptați acordarea unui drept mai mare pentru ștergerea datelor personale?”

Zuckerberg:Domnule senator, puteți șterge deja orice date care există despre dumneavoastră sau puteți șterge toate datele dumneavoastră.”

Loading...

Kennedy:Sunteți dispus să nu mai partajați datele personale cu terți?”

Zuckerberg:Domnule senator, din nou vă spun, cred că deja aveți controlul …”

Kennedy:Sunteți dispus să îmi dați dreptul să iau datele mele pe Facebook și să le mut pe o altă platformă social media?”

Zuckerberg:Domnule senator, puteți deja să faceți asta …”

Lipsa de înțelegere a senatorilor cu privire la modul în care funcționează Facebook, i-a permis lui Zuckerberg să ocolească întreaga problemă.

Mark Zuckerberg

Atunci când a fost întrebat despre motivul pentru care Facebook nu a făcut publică problema încă din 2015, moment când s-a aflat despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori, fondatorul Facebook nu a oferit niciun răspuns plauzibil. Mai mult de atât, se spune aceste date sunt stocate în Rusia, informație de care Zuckerberg părea să nu aibă habar.

loading...

Comentariile sunt închise.