Mark Schneider: ”Rusia se pregătește pentru un mare război. Va lansa prima lovitură”

Mark Schneider, fost oficial al Pentagonului, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la motivele pentru care Vladimir Putin a ordonat construcția de buncăre pe teritoriul Rusiei.

Mai mult decât atât, există rapoarte potrivit cărora Rusia testează o nouă rachetă nucleară, RS-28 Sarmat, cunoscută şi sub numele de Satan 2. Potrivit presei internaționale, analiști și experți americani au depistat pe sateliți că în Rusia se construiesc zeci de buncăre subterane, majoritatea în zona Moscovei, capabile să servească drept puncte de comandă într-un eventual conflict nuclear.

”Rusia se pregătește pentru un mare război, despre care presupune că s-ar putea transforma într-unul nuclear, rușii fiind cei care lansează prima lovitură.”, a declarat Mark Schneider, un fost oficial al Pentagonului, care lucrează acum Institutul Național pentru Politici Publice din Virginia.

De asemenea, Rusia este bănuită că efectuează teste pentru o nouă rachetă nucleară, RS-28 Sarmat (Satan 2), cu o rază de acţiune de 10.000 km care folosește un focos de 40 de megatone, ceea ce înseamnă că racheta ar fi de 2000 de ori mai puternică decât bombele atomice care au devastat orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki în 1945.

Se consideră că Rusia are cel mai mare arsenal atomic din lume, cu peste 7.300 de încărcături nucleare. Unele dintre acestea au fost plasate în Alaska, la numai 50 de mile de teritoriul Statelor Unite.

”Nu suntem pregătiți pentru niciun război, cu atât mai puțin pentru unul nuclear”, a mai precizat Mark Schneider. Dr. Loren Thompson, expert în apărare de la Lexington Institute, susține cele spuse de Schneider.

putin satan 2 - Mark Schneider: ”Rusia se pregătește pentru un mare război. Va lansa prima lovitură”

„Posibilitatea unui război razboi nuclear între America și Rusia nu numai că încă există, dar este în creștere. Locul în care s-ar putea declanșa confruntarea atomică ar putea fi în perimetrul statelor baltice, Estonia, Letonia și Lituania”.

Cyd.ro

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns