MARILE COMPANII INFORMATICE SUNT OBLIGATE SĂ TRANSMITĂ DATE CONFIDENȚIALE AGENȚIEI NAȚIONALE DE SECURITATE

În inima lumii mormone, în statul Utah, există o citadelă a secolului al XXI-lea. În acest monstru arhitectural se află inima Agenția Națională de Securitate. Este vorba despre cea mai mare agenție din lume, care are drept scop monitorizarea comunicațiilor din lumea întreagă. Acolo sunt stocate miliarde de informații, care s-au strâns în urma interceptărilor telefonice ale celor mai mari oameni ai lumii, dar și ale oamenilor de rând.

Este vorba despre marea ureche a SUA, care ascultă tot ceea ce se întâmplă pe planetă. Agenția are acces la miliarde de mailuri și de date informatice, din toată lumea. În această agenție lucrează peste 40000 de persoane. Agenția a fost creată în 1952, în scopul de a nu se mai întâmpla tragicul eveniment de la Pearl Harbor. Este o lume ultrasecretă, mai secretă decât cea din CIA sau FBI. Sigla sub care funcționează această agenție este Să nu spui nimic.

Agenția este asemuită cu o gaură neagră. Atunci când Edward Snowden, ex-agent al CIA, s-a refugiat în Hongkong și a făcut afirmația că agenția ascultă tot ce se mișcă în lume și că marile companii informatice sunt obligate de agenție să dea toate informațiile despre clienții acestora, din SUA și din întreaga lume, americanii au înțeles că trăiesc într-o țară în care libertățile sunt mai mult pe hârtie. După 11 septembrie 2001, agenția a preluat controlul. Puterea sa a crescut, pentru că s-a spus că America este și va fi o țintă a atacurilor teroriste.

S-a decis să fie ascultat tot ce trebuia, când trebuia, indiferent de persoană sau locație. Sunt persoane care au asemuit agenția cu STASI, securitatea din fosta RDG. Keith Alexander, șeful acestei agenției, văzând că spiritele se încing, după declarațiile făcute de Snowden, a încercat să explice americanilor, cât de necesară este această agenție, care a dejucat multe atentate și acte de spionaj.

Toate persoanele care s-au exprimat public, cu privire la faptul că agenția încalcă drepturi prevăzute în Constituția americană, au sfârșit fie cerând azil politic în alte țări, unii au murit sau alții au fost judecați, pentru că au fost considerați trădători. Cu toate că pentru această agenție evenimentele din 11 septembrie 2001 au fost un eșec, agenția nu le-a putut evita, Reagan a deschis robinetul cu bani și le-a dat puteri uriașe.

Loading...

În anul 2003, Congresul american refuză legea de ascultare a telefoanelor, invocând dreptul la viață privată a fiecărui cetățean. În consecință, administrația de la Washington ia hotărârea în secret, de a fi ascultate convorbirile telefonice, eludând legea. În ultimul semestru al anului 2012, Microsoft și Facebook au dat agenției 18000 de date personale, inclusiv numere de cont, sume, tranzacții, la cererea acesteia.
Mai mult, agenția are un program de spionaj electronic, numit Prism, cu ajutorul căruia se pot afla date top secret sau confidențiale.

laboratoare_informatica
Într-o intervenție recentă, Obama a ținut să asigure Europa și pe cetățenii americani, că nu este un atentat la viața privată și că numai câteva telefoane au fost ascultate, în jur de 300, în scopul de a preveni atentate. Cum rămâne cu telefoanele Angelei Merkel care au fost ascultate de americani?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și