The news is by your side.

Marijuana nu ataca plamanii dar provoaca afectiuni creierului

0

Conform unui studiu realizat la începutul acestui an, marijuana nu dăunează în acelaşi mod ca şi tutunul din ţigarete. Acest lucru nu trebuie însă folosit drept argument pentru legalizarea drogurilor uşoare. În ciuda faptului că în marijuana sunt prezente aproximativ aceleaşi substanţe ca şi în ţigări, studiile efectuate nu au găsit o relevanţă între bolile pulmonare şi marijuana.

O echipă de cercetători americani condusă de Mark Pletcher din San Francisco, a examinat un eşantion de 5115 bărbaţi şi femei din patru oraşe din SUA. O parte din ele consumau marijuana, iar altă parte fumau ţigări obişnuite. Studiul a reuşit să arate faptul că fumătorii obişnuiţi aveau o funcţionalitate a plămânilor mult mai scăzută, în timp ce consumatorii de marijuana nu aveau absolut nimic.

Cercetătorii au demonstrat faptul că la un consumator de marijuana cu o vechime de 7 ani, capacitatea pulmonară nu a fost afectată. Totuşi, după 10 ani de consum, aceasta a fost redusă într-o oarecare măsură.

marijuana-375x250 Marijuana nu ataca plamanii dar provoaca afectiuni creierului

„Rezultate noastre sugerează că consumul ocazional de marijuana nu are un efect negativ asupra funcţiei pulmonare-spune Pletcher. Pe de altă parte, rezultatele au arătat o deteriorare mai rapidă a funcţiei pulmonare cu cât fumatul este mai frecvent şi pe o durată de timp mai lungă. Când vine vorba de marijuana, se recomandă prudenţă şi moderaţie.”

Efectele fumatului asupra sănătăţii

SUA încearcă să găsească argumente pro sau contra legalizării drogurilor. Susţinătorii marijuanei sunt convinşi că aceasta are scopuri benefice.

Paul Armentano(Director adjunct al Organizaţiei Naţionale pentru reforma legilor Marijuana) a declarat faptul că marijuana poate fi utilizată în aşa fel încât să se poată evita o afectare semnificativă a plămânilor.

În ciuda declaraţiilor de mai sus, experţii de la US National Institute on Drug Abuze(Institutul Naţional privind abuzul de droguri) insistă asupra faptului că marijuana, consumată sub orice formă, este periculoasă pentru organism deoarece poate afecta dezvoltarea creierului şi a capacităţii de învăţare.

Raportul doctorului Nora Volkow, directorul Institutului Naţional privina abuzul de droguri, certifică faptul că marijuana are un efect negativ asupra nivelurilor fizice, capacităţilor mentale, emoţionale şi comportamentale.

Acesta a mai spus căconsumul de marijuana poate afecta memoria pe termen scurt, abilitatea de a lua decizii, denaturarea percepţiilor şi afectarea diferitelor sisteme ale creierului. Contrar opiniei majorităţii, consumul de droguri provoacă dependenţă, iar marijuana nu face excepţie”

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și