Construcții antice

Marea Piramidă din Egipt

Marea Piramidă din Egipt este unul dintre cele mai fascinante construcții de pe Terra. Aceasta este o adevărată capodoperă, care trebuie prețuită!

Localizare

Marea Piramidă din Egipt, cunoscută sub numele de Piramida lui Keops sau Marea Piramidă din Gizeh, este localizată pe faimosul Platou Gizeh, în fosta necropolă a orașului Memphis. În momentul actual face parte dintr-o zonă adiacentă a orașului Gizeh și nu din Cairo cum se presupune de către cei mai mulți.

Distanța dintre Cairo și Giza este destul de mică iar turiștii o pot parcurge cu ajutorul metroului sau transportului în comun la suprafață. Cu toate astea Giza este un oraș de sine stătător.

Structură și dimensiuni

Marea Piramidă din Egipt este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Până în 1889, atunci când a fost construit Turnul Eifel, a fost cea mai înaltă construcție de pe Terra.  Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Blocurile de calcar cântăresc între 2 și 50 de tone. Baza piramidei are 55.000 mp, iar fiecare latură are 20.000 mp. Mantaua exterioară conţine nu mai puţin de 144.000 de pietre, extrem de bine lustruite.

Chiar dacă la prima vedere, Marea Piramidă pare că are 4 fețe, în realitate acestea sunt 8. Explicația este simplă, fețele piramidei sunt ușor concave și din acest motiv, din atmosferă ele se văd 8 la număr.

Greutatea piramidei este de 5955000 tone, adică 10 ^ 8 din masa Pământului. Unghiul sub care e construită este de 54 de grade și 54 de minute. Fiecare parte a ei este orientată atent spre unul din punctele cardinale locale, adică nord, sud, est și vest. Perimetrul orizontal al fiecărei secțiuni în piramidă descrie un pătrat. Cea mai mare eroare între lungimile laterale este, uimitor, mai mică de 0,1%.

 

Cum a fost construită?

Metoda oficială

A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Cărțile de istorie ne informează că Marea Piramidă a fost construită de oameni bine instruiți și nu de sclavi, așa cum s-ar putea crede. Una dintre cele mai importante scrieri, care atestă acest fapt, este cea a lui Herodot. Acesta susține că Marea Piramidă a fost ridicată în 20 de ani și la ea ar fi lucrat peste 100.000 de oameni.

La un calcul simplu, realizăm că toate cele 2521000 blocuri de piatră, care cântăresc peste 2 tone fiecare, au fost așezate la locul lor după cum urmează: dacă s-a lucrat tot anul în fiecare zi pe întreaga durată de 20 ani, atunci, în medie au fost adăugate 345,4 blocuri de piatră pe zi, dacă s-a lucrat 8 ore pe zi, atunci s-au adăugat 43,2 blocuri de piatră pe oră, adică aproape 1 piatră de peste 2 tone pe minut, dacă s-a lucrat 24 ore pe zi atunci s-au adăugat în medie 14,4 pietre pe oră. Nu trebuie să uităm că aceste blocuri de piatră imense trebuiau tăiate, transportate și mai apoi fixate pe poziție. Această explicație pare desprinsă dintr-un film de la Hollywood.

Fapte extraordinare despre Marea Piramidă

marea piramida a lui Kheops de la Giza - Marea Piramidă din Egipt

⊗Mantaua exterioară conţine nu mai puţin de 144.000 de pietre, extrem de bine lustruite.

⊗Cimentul este de origine necunoscută. Acesta este mai puternic decât piatra şi chiar dacă a fost supus analizelor de laborator, nu poate fi reprodus.

⊗Iniţial pietrele carcasei piramidei au fost atât de bine lustruite încât reflectau lumina atât de puternic încât era vizibilă tocmai de pe Lună. Din acest motiv piramida a fost numită „Ikhet”, adică „Lumina glorioasă”.

⊗Iniţial, uşa Marii Piramide a fost pivotantă. Se deschidea şi se închidea automat.

⊗Relația dintre Pi (p) și Phi (F) este exprimată în proporțiile fundamentale ale Marii Piramide.

⊗Holul principal al piramidei a fost aliniat cu steaua Alpha Draconis, care în acea vreme era considerată Steaua Nordului.

⊗Dacă înmulțim înălțimea piramidei cu 1 miliard, aflăm cu mare exactitate distanța de la Pământ la Soare, adică 150 milioane de kilometri.

⊗Dacă împărțim perimetrul pătratului care formează baza piramidei lui Keops la înălțimea sa, atunci obținem un rezultat fascinant de 6,28, adică 2π (3,14).

⊗Sistemul de galerii ascunde o scală cronologică cu unităţi de timp cu perioada de răspândire a creştinismului (lungimea tavanului galeriei este egală cu 12×153; se consideră că reprezintă pe cei 12 apostoli care trebuiau să creştineze câte 153 de oameni, că Petru care prinsese în plasa 153 de peşti).

Informații suplimentare

20 de fapte incredibile care infirmă faptul că Marea Piramidă a fost construită de oameni

Misterele Egiptului antic: Coordonatele Marii Piramide sunt similare cu constanta vitezei luminii

Legături externe

Marea Piramidă din Giza – Wikipedia

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top