MAREA PIRAMIDĂ A LUI KEOPS, LOCUL ÎN CARE MISTERELE NU VOR FI NICIODATĂ ELUCIDATE

Când Herodot a scris despre piramida lui Keops, lucrarea sa era incompletă pentru că ușa care ducea spre interiorul piramidei nu fusese descoperită.

În timp, ușa a fost descoperită dar rezultatele trecerii dincolo de ea și ale explorării piramidei au generat tot atâtea enigme, pe cât au fost explicate.

Înălțându-se pe un platou numit Gizeh, la 15 kilometri de orașul Cairo, Marea Piramidă, celelalte două piramide care o însoțesc și Sfinxul sunt cele mai vechi și faimoase mistere ale lumii.

Printre întrebările legate de piramide se numără amplasarea siturilor din care a fost adusă imensa cantitate de rocă, peste 11 milioane de metri cubi, și modul în care au fost construite, într-o structură de o precizie stupefiantă.

Misterele abundă. Piramidele sunt orientate în funcție de punctele cardinale și numeroasele lor funcții astronomice dovedesc cunoștințe de matematică net superioare altor civilizații contemporane lor.

În plus, mumia faraonului Keops pentru care necropola a fost construită nu a fost găsită niciodată. De fapt, toate cele trei piramide au fost construite ca morminte, deși nici măcar o singură mumie nu s-a găsit în ele.

loading...

O serie complicată de încăperi, tunele și puțuri, culoare blocate, coridoare ducând spre spații goale și piste false îi bulversează pe exploratorii piramidelor.

Trupurile faraonilor și ale soțiilor lor pot fi încă îngropate undeva în piramide. Piramida lui Keops are o înălțime de 146 de metri, latura bazei are 230 de metri lățime și acoperă aproape șapte hectare. Dacă blocurile de piatră care formează piramida ar fi transformate în cuburi cu latura de un metru și puse unul lângă altul, ar forma o linie continuă de 27000 de kilometri.

Cu privire la Marea Piramidă din Gizeh au fost lansate mai multe ipoteze. S-a spus că piramida este un imens cadran solar și observator astronomic, ca o scară simbolică spre cer, forma ei simulând modul cum razele de soare se răspândesc dintr-un nor.

Alți savanți consideră piramida un templu secret în care erau practicate ritualuri menite să-i transforme pe noii lideri în regi-zei.
Egiptenii cunoșteau valoarea constantei Pi. Mai mult, se crede că egiptenii cunoșteau circumferința Pământului și își derivaseră unitățile standard de măsură din aceasta.

În secolul al IX-lea, un calif a fost convins că Marea Piramidă adăpostește hărți astronomice, tabele matematice și comori. A reușit să pătrundă în piramidă spărgând mai multe dale de piatră. După ce au încălzit cărămizile de calcar, lucrătorii le-au stropit cu oțet rece, provocând în piramidă crăpături care au permis oamenilor califului să apară un zid și să descopere un tunel care mergea în sus, spre intrarea originală a piramidei.

Piramida Keops - MAREA PIRAMIDĂ A LUI KEOPS, LOCUL ÎN CARE MISTERELE NU VOR FI NICIODATĂ ELUCIDATE

În prima încăpere au găsit un sarcofag, dar în interior nu se afla nimeni, ca și cum nu ar fi fost niciodată folosit. Misterul trupurilor și al comorilor lipsă continuă să nedumerească lumea științifică.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns