Bizar

MAREA AVENTURĂ CĂTRE AMERICA! Fenomenele inexplicabile de pe insula Roanoke

Una din marile enigme ale istoriei americane o constituie insula Roanoke. In perioada 1584-1590 s-au petrecut mai multe întâmplări care nu au putut fi explicate.

În anul 1584, regina Elizabeta îl însărcinează pe Sir Walter Raleigh să pună bazele unei colonii în America de Nord. Destinația aleasă era insula Roanoke din apropiere de Carolina de Nord. Regina I-a promis supusului său că toate teritoriile pe care le va coloniza vor purta numele de Virginia, nume dat în onoarea virginității reginei.

Conducătorul acestei expediții a fost John White. Acesta a fost însoțit de sute de femei, copii și bărbați care au decis să plece pe continentul mult visat pentru a începe o viață nouă.

Călătoria a fost un succes. Toate persoanele au ajuns cu bine pe insulă, unde au început viața mult visată. Și-au construit case și încercau să cultive pământul pentru a se putea hrăni.

Lucrurile nu s-au desfășurat așa cum le programase John White. La scurt timp, proviziile s-au terminat și acesta hotărăște să se reîntoarcă în Anglia pentru a aduce alte provizii. Călătoria lui White a durat mai bine de doi ani.

La întoarcere pe insulă, White și echipajul său au avut o surpriză de proporții. Toți colonii dispăruseră fără urmă. Nu au fost descoperite urme de luptă. Totul era intact.

loading...

În secolul al XVIII-lea, Hamilton MacMillan a descoperit în interiorul continentului american un trib ai căror membrii vorbeau o engleză corectă și purtau nume englezești. Aceștia susțineau că strămoșii lor veniseră din Roanoke, Virginia.

Și românii au fost atrași de mirajul Americii. Numai în perioada interbelică au migrat peste 200000 de români, din satele transilvănene. Drumul către America dura mai mult de o lună. Ei se îmbarcau pe vase care plecau din porturile germane.

Călătorea pe ocean putea să dureze și două săptămâni. Ei se îmbarcau pe vasul Carpathia, nava care preluase supraviețuitorii de pe Titanic. Prețul unui bilet costa 180 de coroane și pentru că nu aveau bani, mulți călătoreau clandestin.

Insula Ellis era poarta de intrare în SUA. Migranții erau supuși la controale medicale foarte stricte. Cei care erau bolnavi erau întorși în Europa pe banii companiei. Cei care rămâneau în America erau obligați să aibă suma de 5 lire. Pentru că nu știau engleza, mulți români au primit nume englezești.

insula Roanoke - MAREA AVENTURĂ CĂTRE AMERICA! Fenomenele inexplicabile de pe insula Roanoke

Se estimează că peste 100 milioane de americani au origini europene.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top