Manuscrisul Voynich, cunstintele unei civilizatii demult disparute?

Manuscrisul Voynich, cunstintele unei civilizatii demult disparute?

Manuscrisul Voynich este unul dintre cele mai misterioase obiecte din lume. A fost numit după un vânzător de cărţi, Wilfrid Voynich, care l-a deţinut în anul 1912.

Manuscrisul Voynich, un mister

Misterul acestui manuscris suspect constă în faptul că nimeni nu a reușit până în prezent să-l descifreze. Scris într-o limbă stranie, necunoscută, manuscrisul, în urma analizei cu carbon, s-a dovedit a fi din secolul al XV-lea. Alfabetul fantezist imposibil de înțeles este așternut pe aproximativ 200 de pagini din care jumătate conține desene sugestive despre subiectele abordate.

Unele dintre litere par latine, sugerând un alfabet format din 20-30 de caractere. Ele sunt aranjate în blocuri de cuvinte ce au maximum 10 litere, cu un total undeva pe la 35.000.  Multe simboluri cu care încep unele structuri nu se regăsesc în interiorul cuvintelor. Ar fi ca şi cum “s” sau “d” în engleză sau latină nu ar apărea decât la începutul unui cuvânt şi niciodată în interiorul lui.

Manuscrisul Voynich, plante care nu există

Datorită imaginilor specialiștii au putut să-şi dea seama de secţiunile manuscrisului Voynich. De exemplu există o categorie în care sunt descrise anumite plante cât şi întrebuințarea lor pentru medicină. Important este faptul că aceste plante nu există  pe Pământ.

Într-o altă secțiune sunt prezentate fiinţe umane, în special femei, care sunt în nişte bule şi au atașate cordoanele ombilicale. Nimeni nu îşi poate explica ce reprezintă această secțiune şi nici despre ceea ce este descris în ea. Mai multe cercuri indica zodiacele, iar câte o persoană este reprezentativ desenată pentru fiecare zodie. De asemenea şi alte forme geometrice sunt desenate şi nimeni nu îşi poate explica logica acestora. Există unele voci care susţin că aceste forme se aseamănă foarte bine cu figurile descoperite de-a lungul timpului în lanurile agricole.

Pentru că manuscrisul datează din secolul al XV-lea, cercetătorii au presupus că cel care l-a scris a trăit ina cea perioadă şi nu îşi explică cum autorul manuscrisului Voynich a dobândit asemenea cunoștințe. De unde le-a învățat şi pentru ce le-a expus într-o limbă imposibil de decodat?

Loading...

Manuscrisul Voynich

 Circulă o teorie care susține că autorul manuscrisului Voynich a intrat în contact cu extratereștrii şi din această cauză a dobândit atât de multe cunoștințe. Se pare că toate informațiile descrise în manuscris au aparţinut unei civilizaţii străvechi, de mult dispărute de pe Pământ, fapt care explica şi ciudată limbă pe care nu o înțelege nimeni. Cu toate aceste presupuneri, manuscrisul Voynich rămâne unul dintre cele mai interesante artefacte care poate deschide poarta trecutul uman pe Terra.

loading...

Related posts