Manuscrisele de la Marea Moartă, adevărul a ieșit la iveală

Manuscrisele de la Marea Moartă, adevărul a ieșit la iveală

Manuscrisele de la Marea Moartă sunt o serie de manuscrise, care oferă informații fascinante despre evenimente prezentate în Biblie. Aceste manuscrise sunt extrem de controversate, pentru că uneori contrazic Biblia și reprezentanții Bisericii refuză să le recunoască.

Între 1946 și 1956, o serie de mai multe texte antice au fost descoperite în peșterile din Cisiordania. Acestea sunt cunoscute în ziua de astăzi sub numele de Manuscrisele de la Marea Moartă și odată descifrate s-au descoperit numeroase adevăruri despre evenimentele importante din trecut.

Manuscrisele de la Marea Moartă au fost descifrate

Până în prezent, numeroase din Manuscrisele de la Marea Moartă nu au putut fi descifrate. Ele s-au deteriorat din multiple cauze. Un nou studiu, intitulat Levy Dead Sea Scrolls a fost inițiat în urmă cu patru ani și a avut ca scop fotografierea digitală a manuscriselor. După ce acest procedeu a fost realizat, imaginile au fost încărcate într-un calculator.

Manuscrisele de la Marea Moartă

Cu ajutorul unui program special, specialiștii le-au descifrat și astfel au ieșit la iveală de lucruri controversate despre trecutul omenirii. Concluziile au fost prezentate în cadrul unui simpozion dedicat acestor manuscrise, de Dr. Alexey Yuditsky.

Arca lui Noe în formă de piramidă!

Dr. Alexey Yuditsky susține că un cuvânt definitoriu pentru forma sau structura Arcei lui Noe este “FET nee”. Acest cuvânt are semnificația de îmbinat la vârf.

Specialistul susține că arca a avut forma unei piramide, pentru că grinzile se uneau în vârf. Această idee este greu de digerat, dar specialistul susține că manuscrisele o descriu astfel. Cum a fost posibil ca o arcă în formă de piramidă să plutească pe apele tulbure ale unui potop?

Păcatele iertate cu bani

Un alt aspect de-a dreptul cutremurător, expus în Manuscrisele de la Marea Moartă se referă la păcate. Se pare că în trecut, Biserica accepta sume de bani pentru iertarea unor lucruri imorale.

Textul susține că așa cum datoriile materiale sunt sunt achitate, la fel se face și cu marile păcate. Concluzia este una simplă, păcatele erau șterse prin plata unor sume de bani. Oare acest procedeu erau acceptat și prin Biblie sau doar de Biserica?

Manuscrisele de la Marea Moartă: Istoria antică

Un nou studiu al manuscriselor de la Marea Moartă indică faptul că Arca lui Noe avea forma unei piramide și nicidecum nu semăna cu un vapor.

Manuscrisele de la Marea Moartă au fost descoperite în urmă cu peste 50 de ani de către un beduin în peștera Qumran. Aceste texte sunt aproximativ 800 la număr și descriu cu lux de amănunte numeroase evenimente din trecutul îndepărtat al omenirii.

Unul dintre aceste evenimente, specificat în istoria celor mai multe popoare antice, este Potopul. Până în prezent, despre Potop și Arca lui Noe nu existau foarte multe informații.

Manuscrisele de la Marea Moartă

În Biblie, Potopul este prezentat precum o poveste, în care personajul principal este Noe, care la comanda lui Dumnezeu, construiește o arcă în care adăpostește câte o pereche dintre animalele de pe Terra.

Bineînțeles că la prima vedere totul pare o legendă desprinsă din cărțile Science Fiction, dar în urma unei analize realizate de specialiștii de la Autorității pentru Antichități din Israel, povestea se complică.

Textele de la Marea Moartă au fost scanate cu ajutorul unui calculator performant și noi detalii șocante cu privire la Arca lui Noe au ieșit la iveală.

Arca lui Noe avea forma unei piramide

Unul dintre cele mai importante aspecte este că Arca lui Noe avea forma exactă a unei piramide. Nu se poate spune cu exactitate modul în care Noe a construit această piramidă imensă, în care să încapă mii sau chiar zeci de mii de animale și care să plutească pe apele învolburate ale Potopului, dar este cert că Arca nu avea forma unui vapor așa cum s-a crezut până în prezent.

Bineînțeles că această informație schimbă dramatic percepția asupra Potopului, dar devine cert faptul că divinitatea s-a implicat mai mult decât ne-am imaginat în construcția acestei piramide care a salvat viața de pe Terra.

Marea Moarta este în pericol

Marea Moartă, cu o lungime de 67 km şi o lăţime de 17 km a scăzut, din 1970,23 metri, ajungând să măsoare 417 metri sub nivelul mării. Se estimează că acum nivelul apei cade cu aproape un metru pe an.

O soluţie pt a opri scăderea nivelului apei ar fi un plan propus de Banca Mondiala care presupune pomparea de apă din Marea Roşie, aceasta are un conţinut mai scăzut de sare, această apă ar pluti deasupra celei din Marea Moartă şi, implicit, ar reduce gradul de flotabilitate de la suprafaţă , care atrage an de an turiştii.

Manuscrisele de la Marea Moartă

Inundaţiile din 1992 au demonstrat că introducerea unei cantităţi mari de apă cu o salinitate mai scăzută face că primii 5 metri să fie diluaţi cu 30%. O altă problemă care s-ar ivi odată cu amestecarea celor două tipuri de apă este reacţia dintre ele.

Cercetătorii cred că adăugarea de apă din Marea Roşie introduce sulfuri care nu se găsesc în mod natural în Marea Moartă şi acestea ar duce la creşterea algelor care ar provoca şi modificarea culorii apei.

An de an sute de mii de turişti se strâng la Marea Moartă pt a se bucura de apă sărată şi de a pluti fără eforturi în apă aflată în cel mai de jos punct de pe pământ. Dacă continuă să scadă în acest ritm până în 2050 Marea Moartă va înceta să mai existe.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)