Conspiratii

Manevre politice: Putin doreşte izolarea României de NATO

0views

În 26 decembrie 2014, Putin a semnat pentru o nouă doctrină militară care trebuie aplicată în Rusia. Documentul susține că expansiunea NATO în Europa este un real pericol pentru securitatea Rusiei. Acest pericol este chiar mai mare față de cel din al doilea Război Mondial. Prin semnarea acestui document, Rusia va aloca sume uriașe pentru armata rusească. În ceea ce privește aliații, documentul vorbeşte despre necesitatea unei apropieri de India, Brazilia, China, Africa de Sud.

Toată această situație, se spune în document, a fost generată de restricțiile economice și presiunile politice pe care Europa și SUA le-au exercitat asupra Rusiei. Au fost amenințări la adresa Ucrainei, făcute de Rusia, în sensul că orice apropiere de NATO, îi va costa din punct de vedere economic. Spectrul unui război nuclear total își face apariția în Europa. Cu toții ne-am întrebat de ce SUA au lipsit de la negocierile care au avut loc la Minsk?

Se constată că țări ca Franța sau Germania și-au amintit brusc că fac parte din Europa și trebuie să-și ia în serios rolul. SUA au asistat la ceea ce s-a întâmplat la Minsk, fără să facă vreun comentariu. E drept că acest acord nu a fost respectat, luptele continuând între ruși și ucraineni. În anul 1995, a avut loc un eveniment deosebit de periculos. În Norvegia, trupele NATO au făcut un exercițiu militar. Rușii au crezut că vor fi atacați și au fost la un pas de a declanșa un război nuclear. Câteva minute au lipsit ca Eltsine să hotărască declanșarea războiului.

Declarația pe care a făcut-o Putin, luna aceasta, conform căreia Rusia va câștiga cel de al Treilea Război Mondial, până la sfârșitul anului 2016, trebuie să ne dea de gândit foarte mult. Mai mult, ca o pură coincidență, China și Rusia au hotărât să facă export numai în monedele lor naționale. Dolarul și euro au fost înlăturați din tot ceea ce înseamnă tranzacții financiare. Rusia încearcă pe toate planurile să elimine SUA din zonele de influență și să slăbească dolarul. Putin știe că Rusia este o forță economică și datorită rezervelor naturale uriașe pe care le are.

Analiștii economici spun că economia SUA este în cădere liberă și că până în 2017 vom asista la o cădere spectaculoasă a dolarului. În tot acest război economic, deocamdată, SUA tac și nu vedem inițiative tranșante, așa cum au făcut în alte zone de conflict. Analiștii politici au făcut o listă cu principalele lucruri asupra cărora trebuie să fim foarte atenți. Primul lucru este acela că războiul este un animal imprevizibil. Dacă americanii au atacat rubla, cu siguranță, rușii vor dărâma dolarul. În al doilea rând, atacul economic asupra rușilor are ca scop sărăcirea populației și producerea unei mișcări naționale, care să aibă drept scop înlăturarea lui Putin.

În al treilea rând, americanii vor continua să susțină Ucraina care luptă împotriva rebelilor ruși, uneori susținând chiar și atrocități. În al patrulea rând, Rusia se va apropia foarte mult de China și Coreea de Nord, în timp ce SUA au lăsat securea jos și încearcă chiar o apropiere față de Cuba. Cuba care a fost un aliat fidel al Rusiei, devine o zonă strategică pentru SUA și pentru faptul că distanța dintre cele două țări este foarte mică și ar fi un pericol real ca rușii să fie la granița SUA.

rusia

În al cincilea rând, analiștii susțin că războiul va începe printr-un pretext, cum ar fi un atac terorist asupra unui oraș sau asupra unei baze nucleare. Atacul va determina declanșarea războiului. Putin are un aer foarte sigur pe el, face declarații care mai de care mai riscante și își sfidează partenerii politici și economici, fără scrupule. În ceea ce privește România, analiștii politici trag un semnal de alarmă, în ce privește izolarea României față de celelalte țări membre NATO. Dacă privim harta, vom observa următorul lucru, referitor la vecinii noștrii.

Bulgaria este pro-rusă. În Ungaria, Orban nu-și mai ascunde simpatia față de Putin, iar Serbia, prin recenta vizită a lui Putin, se pare că îl va susține. Marea Neagră este o zonă fierbinte, iar Rusia face eforturi uriașe să aibă ca aliat Turcia. În caz de război, toate căile de acces către România sunt închise.