Mistere din Romania

MĂNĂSTIREA CHIAJNA, BLESTEMUL CLOPOTULUI ARUNCAT ÎN DÂMBOVIȚA

Multe legende s-au creat de-a lungul timpului despre Mănăstirea Chiajna din Giulești Sârbi. Crime, dispariții, boli toate au fost spuse de către localnici pe seama acestei biserici abandonate.

Mănăstirea a fost construită în apropierea a două cimitire. Înainte de a fi sfințită, biserica a fost atacată de turci, fiind considerată o fortăreață. Preoții nu au apucat să slujească niciodată în acest loc.

Din această cauză, biserica este considerată un loc blestemat, unde s-au multe lucruri inexplicabile, tragice. Localnicii care au trecut noaptea pe lângă biserică susțin că au văzut umbre și au auzit strigăte. Se spune că biserica este blestemată pentru că în urmă cu câteva sute de ani, clopotul a fost dat jos și aruncat în Dâmbovița, de teama turcilor care ocupaseră toată zona.

După această decizie, a urmat un lung șir de întâmplări ciudate sau tragice. În anul 1967, lângă biserică, a fost descoperit cadavrul unui tânăr elev. În buzunarul uniformei a fost descoperit un bilet de tren Titu-București.

Moartea a fost violentă. Tânărul a fost dat cu capul de pereții bisericii. Cum a ajuns tânărul lângă biserică, rămâne un mister. Băiatul fugise de acasă și conform anchetatorilor, fusese așteptat în Gara de Nord de un cunoscut.

Criminalul a fost descoperit la scurt timp, pentru că a încercat să folosească buletinul de identitate al victimei. În anul 2006, în localitatea din apropierea bisericii a avut loc un triplu asasinat. Un elvețian și-a omorât iubita, pe mama și soțul acesteia.

Elvețianul i-a ucis pe cei trei cu un pistol marca Glock 19. În serile cu lună plină, localnicii susțin că aud bătând un clopot care nu există. Construcția mănăstirii Chiajna a început în timpul domniei lui Alexandru Vodă Ipsilanti, 1774-1782 și a fost finalizată pe timpul lui Nicolae Mavrogheni, 1786-1790. Biserica a fost construită în stil neoclasic.

Mănăstirea-Chiajna-1 MĂNĂSTIREA CHIAJNA, BLESTEMUL CLOPOTULUI ARUNCAT ÎN DÂMBOVIȚA

Are o înălțime de 17 metri și o lungime de 43 de metri. La cutremurul din 1977, turla bisericii s-a prăbușit. De-a lungul timpului, s-a încercat renovarea bisericii, însă toate demersurile au fost fără succes. După 230 de ani, blestemul dăinuie.

loading...
Comments
To Top