Mistere

Descopera

Mai multe piramide cu camere ovale au fost descoperite in Sudan

2views

O descoperire importantă a fost efectuată de o echipă de arheologi în regiunea Sedeinga din Sudan. Nu mai puțin de 35 de piramide de diverse dimensiuni, au fost scoase la lumina zilei de către cercetători în urma unei munci de aproximativ 3 ani. Încă din 2009 se sapă în continuu pentru a dezlega misterul piramidelor înghesuite într-un perimetru de doar 500 metri pătrați.

Piramidele au fost construite de o civilizație numită Kush cu aproximativ de 2000 de ani în urmă. Regatul Kush și-a atins punctul culminant al dezvoltării acum circa 2000 de ani, după care a dispărut subit.

Cel mai ciudat aspect este că piramidele sunt înghesuite într-un perimetru destul de mic, fapt care demonstrează că cei care le-au construit posedau cunoștințe matematice destul de avansate.

piramide

“La Sedeinga, construcția piramidelor a durat mai multe secole. Chiar și așa, densitatea lor este foarte mare, ceea ce înseamnă că inițial s-au construit câteva, pentru ca mai apoi spațiile rămase libere să fie umplute cu alte piramide de diverse dimensiuni.”, a declarat Vincent Francigny, arheolog din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din New York.

Cea mai mare piramidă are 7 metri, iar în opinia arheologilor acestea au fost ridicate pentru înmormântarea copiilor. Vremea și-a pus amprentă și le-a deteriorat, dar s-a mai descoperit faptul că ele erau ornate în vârf cu flori de lotus.

Loading...

 

Un alt aspect care i-a intrigat pe cercetători este faptul că interiorul piramidelor este circular. Ziduri rotunde sunt ridicate din cărămidă și oferă un aspect de camere circulare, în mijlocul cărora se află mormintele copiilor. Este pentru prima dată când se descoperă un asemenea tip de piramide, ceea ce conferă sitului arheologic o unicitate sporită.

loading...