Maeștrii cosmici, oamenii cu dar divin

0

În primul rând trebuie să precizăm că noțiunea de maestru estre prezentă în practica tuturor artelor, științelor, mișcărilor filosofice și mistice. Măiestria, atunci când se aplică în misticism, se raportează mai înainte de toate la starea de conștiință care permite unui individ să cugete, să vorbească și să acționeze într-o totală conformitate cu legile cosmice.

Maeștrii cosmici sunt ființe a căror înțelepciune este foarte mare și a căror preocupare este de a servi umanitatea în funcție de căile pe care oamenii obișnuiți nu sunt în măsură să le înțeleagă. Unii dintre aceștia sunt încarnați și își îndeplinesc misiunea lor individual sau colectiv.

În ambele cazuri, ei își consacră întreaga energie pentru canalizarea forțelor pozitive către Pământ și se preocupă să-i ghideze pe oameni către una din cele douăsprezece căi ale Tradiției Primordiale. În concluzie, fără a fi o religie, aceasta vehiculează în învățămintele sale esența mistică a celor mai mari religii. În plus el este practic prezent în toate țările de pe glob. Maeștrii cosmici constituie Marea Lojă Albă, adică guvernul ocult al lumii.

Multe dintre persoanele care se preocupă de viața Maeștrilor Cosmici gândesc că aceștia au fost întotdeauna perfecți. Astfel spus au convingerea că starea de perfecțiune pe care o manifestă acești Maeștri nu rezultă în urma unei evoluții, ci este ca un dar divin.
Un astfel de punct de vedere este greșit, căci toți cei care au dobândit această stare au făcut-o după numeroase încarnări.  Vreme de un număr de vieți ei au fost ființe umane, supuse greșelilor și slăbiciunilor care ne caracterizează.

Ca și noi, ei au fost obligați să-și asume Karma lor negativă și au suportat încercările la care ne supune viața zilnică. În final, prin forța voinței, au ajuns să-și stăpânească propriile imperfecțiuni și să dobândească cunoașterea legilor care acționează asupra evoluției lumii terestre. Această măiestrie și această cunoaștere au făcut din ei Maeștri Cosmici și cu acest titlu, agenți intermediari între oameni și Inteligența Universală.

Ei nu trebuie în nici un caz să fie asimilați cu îngerii pe care îi găsim în unele religii. O altă problemă care se pune este când putem întâlni un astfel de Maestru? Maestrul apare atunci când discipolul este pregătit iar un astfel de privilegiu se acordă doar acelor care sunt demni de el.

În fine, o astfel de întâlnire trebuie să fie utilă, altfel spus, ea nu are loc dacă nu ajută la evoluția aceluia care va beneficia de ea și prin intermediul său. Când aceste criterii sunt întrunite, acela care a fost ales pentru a trăi acest eveniment este condus și inspirat pentru ca el să se producă în locul și momentul voit.

Loading...

maestru cosmic

Fiecare dintre noi avem propriul Maestru Interior care trebuie căutat, căci acest Maestru nu este altceva decât Eul Spiritual, cu alte cuvinte propriul său suflet, cu tot potențialul său de cunoaștere, înțelepciune și măiestrie.  Se poate ca omul să fie în același timp discipol și maestru al propriei sale evoluții?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și