Mistere

Medicina alternativa

Măceșele, o sursă incredibilă de vitamine

0views

Măceșele sunt o sursă grozavă de vitamine: conțin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar și de vitaminele A, B1, B2, PP şi K.  De asemenea, ele sunt bogate în magneziu, potasiu și fosfor. Toți acești compuși fac ca măceșele să aibă numeroase proprietăți benefice pentru organism.

Măceșele pot fi consumate crude, în salate. Însă, pentru tratarea diverselor afecțiuni se pot cumpăra din farmacie (sau – de ce nu – să le preparați chiar acasă) ceaiuri, tincturi și decoct – toate pe bază de măceșe, în funcție de ce aveți nevoie.

Luptă împotriva răcelilor și gripelor

Preparatele farmaceutice din măceșe sunt recomandate în prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor și gripelor. Iată cum se administrează în aceste afecțiuni!

Infuzie: Puneţi 2-2,5 g de fructe la o cană de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 12 minute, apoi strecuraţi. Beţi 3 căni pe zi.

Loading...

Tinctura: Puneţi 30 de picături într-un pahar cu apă. Luaţi de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Te scapă de diaree

Pe de altă parte, decoctul de măceșe vă scapă  de diaree. Iată cum se prepară acesta: sunt necesare 30-50 g de fructe măcinate la 1 I de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10-12 minute, iar apoi strecuraţi. Beţi decoctul regulat, mai ales la micul dejun.

Spune STOP colăceilor de pe abdomen

Specialiștii spun că măceșele accelerează arderile, reglează metabolismul și reduce depozitele de grăsime. Așa că, dacă vreți să scăpați de colăceii de pe abdomen, consumați măceșe crude. De asemenea, în dietele de slăbire este recomandată o cană de ceai în fiecare dimineață, imediat după trezire.

macesele

Coșurile, doar o urâtă amintire

Măceșele sunt utile și în combaterea acneei. Iată cum se prepară tratamentul necesar pentru această inestetică problemă: se face o pastă din măceșe (înainte le scoateți sâmburii, apoi la băgați la blendăr) în care se adaugă o lingură de miere.

Folosiți acest mixt în fiecare seară, după ce vă curățați tenul. Aplicați pe față, lăsați 6-8 minute și apoi clătiți bine cu apă.

clicksanatate.ro

loading...