Luna va disparea de pe bolta cereasca! Iata de ce

Luna va disparea de pe bolta cereasca! Iata de ce

Daca obisnuiti sa priviti luna seara de seara, probabil ca aveti sentimentul ca ea devine din ce in ce mai mica pe masura ce trece timpul. Acest lucru nu se petrece doar in mintea voastra, ci el este o realitate.

Acest lucru a fost confirmat deja de niste astronomi elvetieni de la Observatorul Cantonal din Zurich. Acestia au efectuat o serie de masuratori sub conducerea doctorului Alfred Zeeiman.

In momentul cand au inceput proiectele de cucerire a Lunii, astrul noptii avea un diametru estimat de circa 3888 km. In ziua de azi, la aproape patru decenii de la inceperea acestor cercetari, astrul are un diametru estimat de 3700 km.

Scaderea aceasta este considerabila si duce cu gandul la faptul ca in doar cateva sute de ani, Luna ar putea disparea complet de pe bolta cereasca. Efectele se vor manifesta insa mult mai devreme. In primul rand, vom avea parte de niste maree mult mai devastatoare, ele transformandu-se cu timpul in adevarate tsunami-uri. Se va remarca si o accentuare a topirii ghetarilor.

In acelasi timp, cresterea nivelului oceanului planetar va fi alarmanta, iar succesiunea zilelor si a noptilor va disparea total. Va exista doar o zi de sase luni si o noapte la fel de lunga. Acestea sunt avertismentele pe care specialistul elvetian le-a exprimat cu privire la o posibila disparitie a lunii de pe bolta cereasca.

NASA a confirmat lucrurile pe care le-au spus specialistii din Elvetia, dar nici un specialist de acolo nu si-a dat cu parerea cu privire la acest lucru.

Se spune chiar ca expeditiile lunare efectuate de Statele Unite prin misiunile „Apollo” ar fi destabilizat rocile de pe suprafata selenara, iar acest lucru, combinat cu faptul ca nu exista gravitatie pe luna, ar fi determinat o reactie in lant a unor uriasi nori de praf ce au ajuns sa se disipe in spatiu.

Specialistii de la NASA nu sunt insa de acord cu aceasta explicatie, ei considerand-o a fi „puerila”.

Acestia sunt de parere mai curand ca Luna fost lovita de un meteorit de proportii considerabile, ce a dus la ciobirea astrului noptii. Un lucru interesant este faptul ca ultima ipoteza este impartasita chiar si de oamenii Bisericii.

Luna

Acestia sustin ca aceasta explicatie este chiar o materializare a profetiilor biblice care vorbesc despre sfarsitul lumii, respectiv cum luna va „cadea din cer”. Ramane de vazut insa cat timp mai este pana la o presupusa apocalipsa cosmica.

Revista Magazin

CATEGORIES
Share This