Descopera

LUNA, UN SATELIT MULT PREA BĂTRÂN DECÂT AR TREBUI SĂ FIE

În anul 1970, doi cercetători ruși lansau teoria conform căreia Luna este creația extratereștrilor. Cei doi afirmau că suprafața lunară este formată din material topit, iar interiorul Lunii este o imensă mașinărie cu ajutorul căreia Luna a fost ghidată prin Univers și pusă pe orbita actuală.

Cei doi specialiști susțin teoria lor prin faptul că pe suprafața lunară au fost descoperite materiale procesate cum ar fi Uraniu 236 și Neptunium 237. Farouk El Baz este un cercetător care a declarat că NASA cunoaște faptul că de-a lungul timpului în cavernele de pe Lună s-au efectuat experimente, dar ține acest fapt secret. De-a lungul timpului, Luna a fascinat omenirea.

Despre ea s-au scris multe legende, există superstiții și credințe. Fără Lună, viața pe Pământ ar fi fost plină de uragane, vânturi, temperaturi extreme, ziua ar fi avut o durată de șase ore.

Pământul nu este singura planetă care are sateliți. Saturn are 46 de sateliți. În jurul Pământului mai orbitează cinci asteroizi. Luna ca mărime este al cincilea satelit din sistemul nostru solar. În rotația în jurul Pământului, Luna prezintă mereu aceeași față. Temperaturile de la suprafață variază de la 117 grade la -173 de grade Celsius, iar atmosfera este inexistentă.

Sunt specialiști care susțin teoria că Luna s-a format ca urmare a coliziunii dintre Pământ și un alt corp care ar fi avut dimensiuni mai mari decât planeta Marte.

Rămășițe din planeta noastră ar fi format Luna. Revenind la cei doi cercetători ruși care au lansat teoria originii extraterestre, ei au postulat că suprafața lunară este formată din rocă tare, care are o grosime de 45 de kilometri,i după care este vid. Luna este un satelit mult mai bătrân și mai mare decât ar trebui să fie. Orbita nu este în concordanță cu mărimea sa.

Isaac Asimov, cercetător rus, spunea că Luna este o ciudățenie a naturii. Ea nu are nici atmosferă, nici câmp magnetic. Fiind mai mare decât planeta Pluto, unii oameni de știința au numit-o un sistem planetar geamăn. Pământul ar fi trebuit să aibă un satelit în jur la 100 de kilometri. P

rivind în jur la celelalte planete și sateliții lor și corelând cu ceea ce știm despre cosmografie și despre legile cosmice, Luna nu ar trebui să existe pe orbita Pământului. Cum s-ar putea explica faptul că membrii unei misiuni Apollo au adus de pe Lună o rocă care are o vechime de 5,3 miliarde de ani, cu 700 de milioane de ani mai veche decât sistemul nostru solar?

luna LUNA, UN SATELIT MULT PREA BĂTRÂN DECÂT AR TREBUI SĂ FIE

Se pare că în istoria omenirii a existat o perioadă în care Luna nu era pe cer. Aristotel scria despre pelsagi că au trăit înainte de existența Lunii. Din acest motiv, pelsagii erau numiți pro-selenes.

loading...
Comments
To Top