The news is by your side.

LUNA, satelitul creat de o specie extraterestră

Este cu adevărat Luna satelitul natural al Pământului? Omenirea este departe de a cunoaște acest lucru. Controversele în ceea ce privește formarea Lunii sunt mai prezente ca oricând. Oamenii de știință nu s-au pus de acord cu privire la acest subiect, lansând fel de fel de ipoteze.

În anul 1909, s-a spus că Luna este o captură a Pământului. Ea a fost atrasă de forța gravitațională a Pământului și și-a modificat traiectoria.

O altă teorie susține că, în momentul formării Pământului, datorită mișcării de rotație, o parte din planeta noastră s-a desprins și s-a format Luna. Se consideră că partea desprinsă provine din zona Pacificului.

O altă teorie afirmă că, Luna și Pământul au format un sistem dublu.

Cea mai acceptată teorie este cea care se referă la un impact gigantic care a avut loc între Pământ și un astru gigant, de talia planetei Marte. În urma impactului, o mare cantitate de masă a fost ejectată în spațiu.

Analizele solului lunar au arătat că acesta are o compoziție asemănătoare solului terestru. Cu toate acestea, există anumite probleme care pun sub semnul întrebării și această teorie. Planeta noastră are o vechime de 4,5 miliarde de ani, în timp ce Luna are o vechime de 5,3 miliarde de ani. Dacă Luna ar fi fost de origine terestră nu ar fi trebuit să existe o asemenea diferență.

O altă anomalie se referă la rocile de pe Lună care sunt puternic magnetizate, în condițiile în care Luna nu are câmp magnetic.
Un alt fenomen care a rămas neexplicat se referă la faptul că, în momentul în care Luna se apropie de Pământ se produc pe suprafața sa niște lumini. Fenomenul a fost observat din anul 1963.

Ipoteza conform cărei Luna prezintă în interior o mare cavitate a fost susținută prin cutremurele foarte dese și de intensitate mare și prin densitatea mult mai mică pe care o are comparativ cu cea a Pământului. Dacă lucrurile stau așa, Luna nu poate fi un satelit natural al Pământului.

În 20 noiembrie 1969, echipajul misiunii Apollo 12 a abandonat etapa de ascensiune a modulului lunar, provocându-se o cădere a acestuia pe suprafața lunară. În urma impactului, Luna s-a mișcat timp de o oră precum un clopot. Aceeași situație s-a produs și în timpul misiunii Apollo 13, când Luna s-a mișcat timp de trei ore.

luna1

Aceste două situații i-au făcut pe cercetători să susțină că Luna nu prezintă un nucleu ci o mare cavitate internă. Teoria conform căreia Luna ar fi un gigantic OZN are adepții săi care aduc argumente precum faptul că nu s-au găsit urme de apă pe suprafața lunară, că structura solului este mult mai densă la exterior ca și cum ar proteja partea interioară, precum și mișcările pe care le face Luna, asemănătoare mișcării unui clopot.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și