Luna, satelit artificial, natural sau o imensa nava extraterestra?

Cercetătorii ne informează că în jurul Pământului orbitează cel puțin 10 corpuri cerești. Cinci dintre ele sunt asteroizi de diferite dimensiuni pe care planeta noastră i-a captat, patru sunt rămășițele zborului Apollo 13 și una singură este Luna.

La prima vedere Luna este doar un satelit de origine naturală, după cum susțin cei mai mulți dintre astronomi, dar joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea vieții pe Terra. De exemplu, dacă Luna nu ar fi existat pe Pământ ziua ar fi avut doar 6 ore și clima ar fi fost mai aprigă. Cu siguranță că viața nu ar fi ajuns la un asemenea nivel al dezvoltării dacă satelitul mult controversat al planetei noastre nu ar fi existat.

De-a lungul timpului, Luna i-a fascinat pe oameni, ridicând numeroase semne de întrebare despre originea sa. Speculațiile s-au născut în urma unor descoperiri importante și se pare că cu cât tehnologia avansează, cu atât misterul despre Lună se adâncește.

Varianta acceptată de majoritatea cercetătorilor cu privire la formarea Lunii este că s-ar fi format în urma unei coliziuni dintre două planete. Mai nou, o alte teorie a fost expusă de diverși astronomi, cum că planeta noastră i-ar fi furat un satelit lui Venus. Nu se poate dovedi cu exactitate cum s-a format Luna și dacă este de formațiune naturală, mai ales în condițiile în care anumite caracteristici sunt de-a dreptul șocante și de cele mai multe ori contradictorii.

În 1970, Mihail Vasin şi Alexander Shcherbakov, doi cercetători ruşi de la Academia Sovietică de Știinte au propus teoria Lunii precum o navă extraterestră. Cei doi au presupus că Luna este o navă extraterestră gigant, care a fost acoperită cu rocă ca să pară un satelit natural. Extratereştrii, având o tehnologie superioară nouă, au fost capabili să-şi deghizeze nava într-un corp ceresc şi au lansat-o pe orbită. Ei au postulat că luna cuprinde un strat stâncos exterior gros de câțiva kilometri care acoperă o cocă tare, probabil, cu o grosime de 45 km și sub care există un vid, care conține, eventual, o atmosferă.În 1975, Donald Wilson a publicat “Our Mysterious Spaceship Moon” în care a adus dovezi in sprijinul acestei teorii. În 1976, George H. Leonard publicat “Altcineva este pe Lună” , în care a retipărit mai multe fotografii NASA ale suprafeței lunare susținând teoria de mai sus.

Iată care sunt principalele cauze pentru care Luna este considerată ca fiind de natură extraterestră:

Luna este prea mare. Christopher Knight și Alan Butler, doi oameni de știință, au explicat că satelitul Terrei este mult prea mare decât ar fi fost normal să fie și mult prea bătrân. Mai mult de atât, Luna nu are nici atmosferă și nici câmp magnetic, ceea ce o transformă într-o ciudățenie a Universului.

Luna este goală. Această teorie s-a născut cu ani buni în urmă și pentru a o dovedi, Apollo 12 a instalat seismografe pe suprafaţa Lunii, după care a fost prăbușit modulul. Impactul a fost unul puternic și timp de 8 minute Luna a răsunat precum un clopot. Dr. Gordon McDonald, cercetător principal la NASA, arată într-un articol apărut în revista „Astronautics” din numărul pe iulie 1962, că prin analiza datelor referitoare la diferenţa observată între mişcările reale ale Lunii pe orbită, şi mişcările calculate, se poate trage concluzia că satelitul natural al Pământului este mai degrabă gol în interior. Și dacă este goal atunci putem să fim îndreptățiți să credem că Luna nu este de origine naturală?

Câmpul magnetic este inexistent. Ciudățenia cea mai mare este că Luna nu are câmp magnetic, dar cele mai multe dintre rocile care au fost prelevate sunt magnetizate. Oare cum este posibil acest lucru?

Activitate misterioasă pe Lună. Se cunoaște faptul că nu există cutremure provocate de ciocnirea faliilor de Lună și nici activitate vulcanică. Totuși, evenimentele înregistrate de-a lungul timpului sunt de-a dreptul ciudate. In 1963 astronomii de la observatorul din Lowell au observat în noaptea de 29 octombrie, două pete de lumină de un roşu aprins, la nord de craterul Herodot; în noaptea de 27 noiembrie, cele două pete roşii au reapărut pe marginea sudică a craterului Aristarh. În iunie 1965 a fost observată o rază de lumină de un alb scânteietor, ţâşnind din craterul Aristarh, aflat atunci în zona obscură. Știindu-se că Luna nu are activitate vulcanica aceste fenomene nu sunt naturale.

luna

Acestea sunt doar câteva dintre elementele suspecte care îi fac pe cei mai mulți să creadă că Luna nu este de creație naturală și că cineva, cumva, a pus acest satelit pentru a păzi Pământul. Probabil că viitorul va scoate la iveală adevărul și atunci vom afla mai multe despre originea omului, dar și despre anumite aspecte ale vieții care sunt ascunse atât de bine de noi.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)