Take a fresh look at your lifestyle.

Luna Lupului, Superluna și Luna de Sânge, fenomene astronomice incredibile din ianuarie 2018

0

Din punct de vedere astronomic, luna ianuarie 2018 va fi una plină de evenimente interesante și surprinzătoare. Luna Lupului este un fenomen extrem de rar, care a putut fi văzut începând chiar cu prima zi din noul an, dar pe parcursul întregii luni, aceste evenimente astronomice vor putea fi admirate la intensitate maximă.

Luna Lupului

Denumirea de Luna Lupului provine din cultura nativilor americani. Amerindienii, atunci când Luna este plină și extrem de apropiată de Terra, o compară cu un strigăt de lup. Luna Lupului a putut fi admirată începând cu prima zi din an, dar fenomenul continuă pentru încă câteva zile.

Tradiția amerindiană susține că în această perioadă, lupii se adună în haite cât mai mari și pornesc în cutarea de hrană. Luna Lupului este, de asemenea, comparată cu un strigăt de lup, pentru că se apropie foarte tare de Terra.

Din punct de vedere astronomic, Luna Lupului se află la perigeu, adică distanța dintre satelit și planeta noastră este una extrem de mică. Astronomii consideră că Luna se apropie de Terra cu până la 7% și din acest motiv se vede pe cer mult mai mare decât în mod obișnuit.

Superluna

La sfârșitul lunii ianuarie, un alt fenomen interesant se va produce. Este vorba despre Superluna. Pe 31 ianuarie, evenimentul se Superlună se va produce, pentru ca mai apoi să aibă loc o eclipsă. Fenomenul nu va fi vizibil în țara noastră, ci numai în estul Asiei și vestul Americii de Nord.

Loading...

Eclipsa parțială va produce un fenomen de iluzie optică și din acest motiv Luna se va vedea în culoare roșie. Fenomenul este cunoscut în termeni populari drept Luna de Sânge. Acest eveniment este unul normal și în ciudat credinței populare nu va aduce niciun fenomen apocaliptic sau ieșit din comun.

luna roz

Luna de Sânge este menționată chiar și în Biblie, unde este scris că în momentul în care satelitul planetei nostre se va vedea de culoare roșie, atunci Apocalipsa va fi foarte aproape. Probabil interpretarea clasică nu este atât de bună, pentru că de-a lungul timpului, au existat numeroase momente în care Luna s-a văzut roșie.

loading...