Take a fresh look at your lifestyle.

LUNA DE NAȘTERE ȘI BOLILE LA CARE SUNTEM PREDISPUȘI

Cercetătorii de la institutul Max Plank au ajuns la concluzia că speranța de viață după 50 de ani depinde de factorii care au acționat în timpul vieții intrauterine și în primele luni după naștere, dar și de luna în care te-ai născut.

În studiul realizat de cercetătorii germani se mai arată că luna în care se naște o persoană are influențe directe asupra stării de sănătate și a duratei de viață. În Danemarca și Austria, persoanele care sunt născute toamna și iarna sunt mai longevive și mai puțin predispuse la boli. În același studiu, se arată că un copil născut în decembrie este hiperactiv, comparativ cu unul născut în ianuarie.

La întrebarea dacă există o legătură între luna de naștere și starea de sănătate a unei persoane, specialiștii au dat un răspuns care este legat de perioada de viață intrauterină. O sarcină a cărei durată se întinde pe perioada verii este influențată de lumina solară care va forma în organism vitamina D și va regla activitatea anumitor gene care își vor pune amprenta pe copil. Cei născuți toamna vor fi mai puțin predispuși la diabet, Parkison, glaucom, autism sau scleroză multiplă.

Institutul Național de Statistică din Marea Britanie a efectuat un studiu legat de luna de naștere și carieră. Cei mai mulți medici stomatologi din Marea Britanie s-au născut în decembrie. În februarie, s-au născut cei mai mulți actori, în martie, piloții, iar în lunile de vară s-au născut medici de renume și mari fotbaliști.

Nu știm dacă există o explicație științifică la această situație, dar, cu siguranță, ciclurile și ritmurile naturale își pun amprenta pe ființele vii. Chiar dacă nu înțelegem acest fenomen, cu siguranță suntem supuși regulilor și influențelor Universului.

Oxford University Press a publicat un articol despre vulnerabilitățile la anumite boli în funcție de luna de naștere.

Loading...

rp_boli.jpg

Ianuarie, ulcer gastric, dureri de cap, probleme cu inima și probleme legate de menopauză.

Februarie, tiroidă, artroză, inimă, circulație sanguină.

Martie, astm, reumatism, artrită, constipație.

Aprilie, osteoporoză, bronșite, tumori.

Mai, depresie, diabet, alergii.

Iunie, cataractă, inimă, probleme urinare.

Iulie, probleme cu gâtul, tumori, bronșite.

August, osteoporoză, artrite, bronșite.

Septembrie, tumori, astm, tiroidă.

Octombrie, migrene, astenie, colesterol.

Noiembrie, piele, inimă, infarct.

Decembrie, tromboză, cataractă, inimă, bronșite.

loading...

Comentariile sunt închise.